Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Moet jij ook dringend afscheid nemen van je favoriete exemplaar?

AHA: hieraan kan je zien dat je beha aan vervanging toe is

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Iedere vrouw heeft er minstens één: een favoriete beha. En hoe graag we het ook zouden willen, deze gaat helaas niet voor eeuwig mee. Maar wanneer is-ie nu écht aan vervanging toe? Wij hebben het antwoord!

Bandjes die continu van je schouders glijden, een beugel die uit de stof steekt en het gebrek aan haakjes: het zijn allemaal tekenen van een beha die de vuilnisbak in mag. Hij biedt namelijk geen steun meer. En dat is juist de reden dat je hem draagt, nietwaar?

Hoelang gaat een beha mee?

Hoelang een beha meegaat, hangt af van een paar factoren. Zo speelt het bijvoorbeeld wel degelijk een rol waar je hem gekocht hebt en hoeveel je ervoor hebt betaald. Daarnaast speelt de manier van wassen een rol. Hoe je ervoor zorgt dat je ‘m niet verpest, lees je hier. Maar er zijn nog een aantal tekenen waaraan je kan herkennen dat je beha aan vervanging toe is. Lees en check vooral de beha’s die je in de kast hebt liggen:

1. Te kleine of te grote cups

Net als de rest van je lichaam veranderen ook je borsten. Ben je bijvoorbeeld veel afgevallen en is je buste daardoor geslonken (met als gevolg dat je beha te groot is geworden)? Beloon jezelf dan met een paar nieuwe beha’s. Meer dan een geldig excuus, toch?

2. Hij zit niet meer lekker

Zat-ie ooit als gegoten, maar voel je hem nu de hele dag zitten? Jammer maar helaas, maar dat is helaas het moment waarop je je trouwe vriend de vuilnisbak in mag gooien. Een beha die aanvoelt als een tweede huid zit immers veel fijner!

3. Kapot

Zitten er gaten in, wordt de stof op bepaalde stukken dunner of springen de haakjes eraf? Dan is je beha écht wel aan het einde van zijn Latijn. Eén boodschap: weggooien en een nieuwe shoppen!

Lees ook: 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '