https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We vroegen het aan een expert.

JA OF NEE: als je een vette huid hebt, krijg je minder snel rimpels

Je reinigt ‘s morgens je gezicht, maakt je klaar en wanneer je de deur uit wandelt, is je huid alweer aan het glimmen. Herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk van nature een vette huid. En hoewel het niet zo voelt, zou dat naar verluidt een geschenk kunnen zijn. Is het echt zo dat een vette huid minder snel rimpels vertoont?

JA


Een zucht van verlichting is toegestaan. Als jij een vette huid hebt, mag je daar blij om zijn, want je zal minder snel last hebben van fijne lijntjes en rimpels dan iemand met een droge huid. Expert Carine Devreker, Education Manager bij Clinique, bevestigt dat. ‘Een vette huid is van nature dikker en scheidt meer talg af. Die talg is verantwoordelijk voor het glimmende effect op je gezicht, maar tegelijk vormt het ook een extra beschermlaag. Dankzij die laag is je huid weerbaarder tegen invloeden van buitenaf, zoals dehydratatie.’ Wanneer je huid niet genoeg vocht binnenkrijgt, zullen zich sneller fijne lijntjes en rimpels voordoen, daarin heeft een vette huid dus een streepje voor.

Blijven smeren


Vrouwen met een vette huid gaan soms op zoek naar producten om hun huid minder vet te maken, maar dat doe je eigenlijk beter niet. ‘Wanneer je een vette huid te agressief reinigt en niet hydrateert, zal ze na een tijd ook rimpels vertonen, die soms zelfs dieper kunnen zijn.’ Vet of droog, je huid dagelijks hydrateren is dus altijd de boodschap. Heb je gedurende de dag toch te veel last van een glimmende huid, dan kan het handig zijn om blotting papers in je handtas te stoppen, daarmee kan je tussendoor het overtollige vet al deppend wegnemen.

Heb jij een vraag over huid-, haar- of lichaamsverzorging die je graag wil stellen aan ons Flair Expert Panel? Stuur dan een mailtje met je vraag naar charlotte.deloose@flair.be en wie weet wordt ze binnenkort beantwoord door een van onze experten. 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content