https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

AHA: met deze tips voorkom je dat je zilveren juwelen een zwarte schijn krijgen

Heb je een ketting of een ander zilveren juweel dat je regelmatig draagt, maar nu hier en daar een zwarte kleur krijgt? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Zilveren juwelen kunnen zwart worden als je ze vaak draagt, maar ook gewoon op natuurlijke wijze. Wij geven je alvast enkele tips om je juweeltjes te onderhouden.


Wanneer je zilveren juwelen hier en daar een zwarte schijn vertonen, kan je deze schoonmaken met zilverpoets. Een product dat gewoon in de drogisterij kan vinden, maar ook verschillende juweliers verkopen het. Alleen is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. Net daarom geven wij je enkele handige tips om je favoriete juweeltjes te onderhouden.

Een eerste tip is om je juwelen nooit open en bloot te laten liggen. Zo worden ze blootgesteld aan lucht, licht en vocht waardoor ze sneller zullen verkleuren. Bewaar ze daarom in hun originele verpakking of in een juwelendoosje. Berg ze bij voorkeur ook op in een kamer waar het niet al te vochtig is. De badkamer wil je met andere woorden dus vermijden.

Ook wil je oppassen wanneer je je zilveren juwelen juist draagt. Zo draag je ze beter niet tijdens het poetsen, zwemmen of sporten. Zweet of bepaalde stoffen in schoonmaakproducten kunnen er namelijk voor zorgen dat je juweel sneller gaat oxideren. Verder wil je ook met parfum oppassen. Wacht met je juwelen aan te doen of zorg ervoor dat je niet rechtstreeks op je ketting of armband spuit. Weetje: ook eieren en uien zijn zwavelhoudende stoffen. Tijdens het koken, kan je je ringen dus maar beter niet dragen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content