Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tjorven Boucher

Met deze tips en trucs bespaar je jezelf een hoop haarfrustraties.

5 tips voor een nazomercoupe om van te snoepen

Good hair is het begin van een goede dag. Met deze tips en trucs bespaar je jezelf een hoop haarfrustraties én weet je weer wat er reilt en zeilt in de haircare-afdeling.

1. Go natural


Een trend die wij maar al te graag zagen komen? Die van de natuurlijke look. Gewoon blij zijn met het haar dat je hebt, dus, en niet de structuur ervan halsstarrig proberen te veranderen met stylingproducten of kappersbehandelingen die je haar op lange termijn alleen maar beschadigen. Uiteraard kan je wel stylingproducten gebruiken, maar alleen om de natuurlijke vorm van je haar te accentueren in plaats van te camoufleren.

2. In opmars: nachtwerk


Net zoals onze huid heeft ook ons haar baat bij een verzorging voor ’s nachts. In snoozemodus en zonder daglicht herstelt het haar sneller dan wanneer het blootgesteld wordt aan de agressies van overdag. Vooral als je elke ochtend de stijltang of krultang bovenhaalt, is een herstellend nachtserum een absolute aanrader voor jouw lokken. Na de zomer, wanneer je haar het breekbaarst is, heeft het baat bij een ultraherstellend nachtmasker.

3. Omgekeerd wassen


Als je fijn haar hebt, last hebt van vette haarwortels of dik en veel haar hebt, lees dan vooral even verder, want het internet is uitzinnig over de laatste nieuwe haarverzorgingstrend. The reverse hairwashing – ofte: eerst je haar verzorgen met een conditioner, daarna pas je haar wassen met een shampoo – zou een pak haarfrustraties voorkomen. De voordelen? Door je haar eerst te conditionen, zorg je voor extra verzorging zonder dat je haar zwaarder of sneller vet wordt. Maar ook voor droog en pluizig haar heeft de trend voordelen, omdat je eerst je haar verzadigt met een conditioner en er pas daarna het vuil uit wast. Intussen zijn er al een aantal haarverzorgingsmerken die een voorbereidend product (gedoopt: een pre-shampooing) op de markt hebben gebracht. Die preshampooings zijn perfect afgestemd op de nieuwe techniek, voor een nog beter resultaat.

4. Rrraw!


Natuurlijke cosmetica is big business. De vraag naar alles wat van natuurlijke oorsprong is en ethisch verantwoord geproduceerd wordt, is groter dan ooit. Consumenten zeggen massaal nee tegen siliconen, sulfaten, parabenen en synthetische kleurstoffen. Bovendien beseffen we steeds meer dat we maar één planeet hebben en dat het in ieders belang is je steentje bij te dragen. Merken worden door de steeds groter wordende groep bewuste consumenten uitgedaagd om anders na te denken en beter werk te leveren.

5. Hoofdzaak van je hoofdhuid


Zit je haar niet optimaal? Is het dof of ligt het er futloos bij? Het zou aan de conditie van je hoofdhuid kunnen liggen. Een gezonde hoofdhuid stimuleert de groei van gezonde haarfollikels, en dat resulteert dan weer in sterk en glanzend haar. De oorzaken van een gestresseerde hoofdhuid variëren van te veel douchen of borstelen tot compulsief met je handen in je haar zitten… Ook chemische behandelingen bij de kapper kunnen het evenwicht verstoren. Wereldwijd zou meer dan 70 % van alle vrouwen in meerdere of mindere mate last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid. Geen wonder dat haarverzorgingsmerken hun focus op die zone verscherpen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '