Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Nummer 3 gaan wij alvast eens proberen!

5 tips die ervoor zorgen dat je nagellak langer blijft zitten

Een van onze grootste ergernissen op beautyvlak? Dat je nagellak na enkele dagen al begint af te brokkelen. Nu kan het zijn dat jouw nagels iets brozer zijn dan gemiddeld, maar met de hulp van onderstaande trucjes lukt het ook om jouw manicure langer mooi te houden

1. Gebruik een basecoat


De eerste tip is een klassieker, maar het is een stap die veel mensen overslaan. Vaak hebben we geen tijd of zin om nog een extra laagje nagellak aan te brengen, maar daar moeten we later wel de gevolgen van dragen. Breng dus voor je met je gekozen kleurtje begint een basecoat aan. Deze gaat je nagels niet alleen beschermen, maar deze zorgt er ook voor dat je nagellak iets heeft om zich aan vast te hechten.

2. Breng je nagellak dun aan


Less is more is een regel die je wil volgen tijdens het aanbrengen van je nagellak. Natuurlijk wil je een dekkend resultaat, maar het is een stuk beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan één dikke laag.

3. Breng om de twee dagen opnieuw een topcoat aan


Om ervoor te zorgen dat je nagellak echt lang blijft zitten, wil je een topcoat aanbrengen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je nagels er ook mooi glossy uitzien. Tip: breng om de twee dagen opnieuw een dun laagje aan. Wedden dat je manicure een stuk langer mooi blijft?

4. Gebruik dagelijks een olie of crème voor je nagelriemen


Je nagelriemen insmeren met een olie of serum lijkt overbodig, maar het is een essentiële stap die je niet wil skippen. Je manicure ziet er niet alleen mooier uit, maar het voorkomt ook dat je aan je nagels gaat prutsen of bijten. Ideaal voor de nagelbijters onder ons!

5. Koop een paar rubberen handschoenen


Heb je thuis geen vaatwasser? Dan wil je investeren in een paar rubberen handschoenen. De afwas doen, is namelijk nefast voor je pas gelakte nagels. Probeer ook om je nagels niet als opener of dergelijke voor bepaalde producten te gebruiken. Hoe minder je nagels te verduren krijgen, hoe langer je manicure mooi blijft!

Nog meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '