Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn volgens experts dé 6 kapseltrends voor het komende decennium

Dit zijn volgens experts dé 6 kapseltrends voor het komende decennium

En die zien er alvast veelbelovend uit!

kapseltrends
© Getty

De afgelopen tien jaar waren we continu op zoek naar een Pinterestwaardig kapsel, maar hier komt het komende decennium verandering in. Volgens experten hebben we genoeg van onrealistische standaarden en mag het allemaal iets natuurlijker en nonchalanter. De 6 onderstaande kapseltrends zullen we de komende jaren dus steeds vaker in het straatbeeld zien.

1. Natuurlijke highlights

Vroeger zagen we heel wat opvallende highlights, maar tegenwoordig mag het iets subtieler. Wie zijn of haar kapsel lichtjes een upgrade wil geven, doet dit best zo natuurlijk mogelijk. Denk bijvoorbeeld maar aan enkele warme accenten in je coupe in plaats van een erg opvallend resultaat.

2. Haaraccessoires

Haaraccessoires zijn al enkele seizoenen weer populair en dat zullen ze nog lang blijven ook. Daarnaast is werkelijk alles toegestaan. Je kan kiezen voor een leren scrunchie, een velvet haarband of een mix van verschillende haarspelden. Laat je creativiteit maar eens de vrije loop!

3. Meer laagjes

We kennen allemaal het iconische kapsel van Jennifer Aniston en daar zullen we de komende jaren nog veel meer van zien. Vrouwen kiezen namelijk steeds vaker voor een laagjeskapsel. Deze laagjes mogen ter hoogte van je kin beginnen en helemaal onderaan eindigen. Het resultaat ziet er alvast lekker speels uit!

4. Minder hitte

Jarenlang hebben we ons haar beschadigd door middel van hitte. Denk maar aan haardrogers, stijltangen en krultangen. Hier proberen we de komende tien jaar minder gebruik van te maken. We willen terug naar onze natuurlijke haartextuur waardoor we niet alleen tijd maar ook ons haar sparen. Resultaat? Sterker en gezonder haar met meer volume. In de toekomst zullen we bijgevolg minder producten kopen die onze lokken beschermen tegen de hitte, maar wel stylingproducten die ons meer volume geven en helpen om pluizig haar onder controle te houden.

5. Korter haar

Droom jij al jaren van een iets kortere coupe? Now is the time! Kort haar is net zo sexy en veelzijdig als lang haar. Daarnaast is het ook aangepast aan onze moderne en drukke levensstijl. Kijk bijvoorbeeld maar naar Charlize Theron die haar lange lokken recent inruilde voor een kort kopje.

6. Nonchalante coupes

De afgelopen tien jaar zagen we heel wat kapsels voorbijkomen die er perfect uitzagen en waar je in veel gevallen een leger aan haarstylisten voor nodig had. In het komende decennium mag het allemaal iets nonchalanter. Denk bijvoorbeeld maar aan verschillende laagjes en daarnaast is ook de asymmetrische snit terug van weggeweest.

Nog meer beauty: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.