https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Gedaan met twijfelen!

Deze dingen moet je weten voor je curtain bangs laat knippen

Curtain bangs of de zogenaamde gordijntjes zijn al een tijdje in, maar ook dit najaar gaat de trend nergens heen. Twijfel je al maanden om de schaar in je voorste lokken te zetten en ben je nu eindelijk klaar om de stap te wagen? Dan moet je met onderstaande tips zeker rekening houden.


Wil je graag eens een ander kapsel, maar ben je niet op zoek naar een drastische verandering? Dan zijn curtain bangs voor jou ideaal. Daarnaast komt de trend handig van pas voor wie een froufrou aan het uitgroeien is of er net eentje wil proberen, maar twijfelt of het wel mooi gaat zijn.

De zogenaamde French girl fringe is een van de meest gevraagde haarstijlen van het moment. En wij begrijpen volledig waarom, want het resultaat ziet er niet alleen modern, maar ook lekker nonchalant uit. Twijfel jij al maanden om zo’n lange froufrou te knippen? Lees dan vooral snel verder, want bijna iedereen kan deze haarstijl hebben.

Je moet rekening houden met de vorm van je gezicht


Hoe dragen we curtain bangs anno 2019 of 2020? Je wil natuurlijk aan je kapper vragen wat het beste bij je past, want een kapsel is altijd maatwerk. Zo kan een curtain bang al starten in het midden van je voorhoofd, maar je haar kan evengoed tot net onder je ogen geknipt worden. Je moet dus rekening houden met de vorm van je gezicht. Heb je een ronde gezichtsvorm? Zorg er dan voor dat je curtain bangs net onder je jukbeenderen beginnen. Zo gaan ze je gezicht optisch verlengen. Dames met een ovaal gezicht staan dan weer mooi met iets langer exemplaar dat wat voller geknipt is. Wie een vierkant gezicht heeft, wil dan weer met laagjes werken om een te hoekig resultaat te vermijden. Wie gezegend is met een hartvormig gezicht heeft dan weer het meeste keuze. Vrijwel elke vorm van een curtain bang zal jouw gezichtsvorm complementeren.

https://www.instagram.com/p/9R1A6sFUHB/

Daarnaast is de curtain bang een trend die al een tijdje meegaat. Anno 2019 en 2020 zien we dan ook een klein verschil qua snit. Zo geef je het geheel een moderne touch. Wat wil je nu juist bereiken? Je wil een froufrou die redelijk luchtig valt en eerder hoekig is geknipt. Je gezicht spreekt op deze manier een stuk meer en bovendien vallen je jukbeenderen en ogen op deze manier meer op. Alleen als je haar iets fijner is, wil je voor een iets voller exemplaar gaan. Je wil natuurlijk niet achterblijven met twee dunne slierten die in het midden van je gezicht hangen. Als je echt dik haar hebt, vraag dan aan je kapper om je froufrou in laagjes te knippen. Zo krijg je meer textuur en ziet het geheel er extra flatterend uit.

Nog meer beauty:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content