Home FASHION & BEAUTY Beauty INSPIRATIE: 6 hippe haartinten om deze herfst te proberen

INSPIRATIE: 6 hippe haartinten om deze herfst te proberen

Jawel, platinablond is helemaal terug! 💁🏼‍♀️

haartinten
© Getty Images

Wil je deze herfst eens van #yolo doen en je haar rood kleuren à la Zendaya? Of hou je het liever naturel en kies je voor subtiele highlights zoals Kaia Gerber? Met welk verzoek je ook de kapper binnenstapt, met deze 6 haartinten zit je dit seizoen helemaal goed.

1 / 6
Gold obsedian
Rooted citrine blonde
Autumn glow
Deep ruby
Platinablond
Gingerbread brown
Gold obsedian
Gold obsedian

Gezegend met donker, bijna zwart haar à la Shay Mitchell? Dan is gold obsedian – genoemd naar het vulkanische glas – jou op het lijf geschreven. De zachte gouden tinten flatteren zowat elk huidtype. Kijk er alleen op toe dat je kapper wegblijft van rode tinten, anders eindig je misschien wel met een coupe aubergine. Vraag om zowel lowlights als warme highlights voor een glossy look.

Rooted citrine blonde
Rooted citrine blonde

Nee, Kate McKinnon moet niet dringend naar de kapper om haar wortels bij te kleuren. Bij rooted citrine blonde – genoemd naar de citroengele edelsteen – is het net de bedoeling dat je wortels onaangeroerd blijven. Lekker low maintenance dus. Bovendien behoedt het je van een streperig effect, wat al eens kan gebeuren met pas gezette highlights. Vraag je kapper pas te beginnen verven vanaf 1,5 cm van je hoofdhuid.

Autumn glow
Autumn glow

De trend autumn glow kan je het best interpreteren als een herfstige versie van de sunkissed look. Ideaal voor brunettes die op zoek zijn naar een subtiele gloed in hun lokken. Dé truc? Overdrijf niet met de highlights. Voeg gewoon enkele bronskleurige lokken toe vanaf halverwege het gezicht – de echt lichte stukken beginnen bij Mandy Moore pas ter hoogte van haar ogen – en trek ze door tot aan de haarpunten. Deze trend is ook mooi wanneer je enkel de lokken rond je gezicht van wat subtiele highlights voorziet.

Deep ruby
Deep ruby

Zendaya’s rode haartint zou weleens dé haarkleur van deze herfst kunnen worden. De look wordt gekenmerkt door donkere, bruine wortels en een warme gloed aan de haarpunten. Het resultaat van een mix van neutrale en subtiele high- en lowlights. Ben je brunette en op zoek naar de perfecte rode haarkleur? Dit is ‘m!

Platinablond
Platinablond

Oh jawel, platinablond is helemaal terug. De catwalks liepen er vol van tijdens de modeweken en de straten straks dus ook. Het leuke aan deze witte haartint? Hij past bij zowel bleke huidjes – kijk maar naar Michelle Williams – als vrouwen met een olijfkleurige of getaande huid. Weet wel dat het enkele kappersbezoeken kan duren voordat je het gewenste resultaat bekomt, zeker als je donker haar hebt.

Gingerbread brown
Gingerbread brown

Kaia Gerber koos dit seizoen voor een bruine haarkleur met assige ondertoon dat al snel werd omgedoopt tot gingerbread brown. Als je van nature bruin haar hebt, kan je lichter gaan door enkele highlights aan te brengen rond het gezicht en ter hoogte van de haarpunten. Werk af met een gouden gloed voor een natuurlijke look.

Nog meer leesvoer voor beautylovers: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.