https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Misschien is je dagcrème wel de oorzaak van je puistjes?

4 tekenen dat je misschien niet de juiste dagcrème gebruikt

Je reinigt iedere dag flink je huid en brengt je dagcrème aan zoals het hoort. En toch lijkt je huid niet happy. Voelt ze veel te vet, te droog of herken je een van de andere signalen, dan gebruik je misschien een dagcrème die eigenlijk niet zo goed is voor jouw huidtype.


Met een overvloed aan merken, ingrediënten en beloftes is het een heuse opgave om een dagcrème uit te kiezen, laat staan dat ie nog werkt ook. Heb je een gokje gewaagd, met hoop op goed geluk? Misschien heb je het potje in huis gehaald waarover al je vriendinnen zo laaiend enthousiast zijn, maar voelt het op jouw gezicht helemaal niet zo goed. Iedere huid is anders en een product dat wonderen doet voor je vriendin, is daarom niet vanzelfsprekend de beste keuze voor jou. Het kan dus een hele zoektocht zijn naar het product dat jouw velletje écht ten goede komt. Maar hoe bepaal je dan of je dagcrème niet de juiste is voor jou? En dewelke moet je dan wel gebruiken?

Je huid voelt trekkerig


De oorzaak

Wanneer je huid langdurig trekkerig aanvoelt, is de kans groot dat er iets niet helemaal juist zit in je verzorgingsroutine. Misschien gebruik je wel een reinigingsgel die je huid uitdroogt, of een toner die wat te intens is. Wat de oorzaak ook is, een trekkerige huid wijst er mogelijk op dat je huidbarrière – oftewel de bovenste laag van je huid – niet helemaal in balans is. Een dagcrème die de vochtbalans herstelt kan het trekkerige gevoel verzachten, maar je kan toch beter even alle stappen van je routine overlopen om te achterhalen waar de oorzaak ligt.

De oplossing

Sommige reinigingsproducten reinigen je huid zo intens, dat ze nog maar heel weinig van haar natuurlijke oliën overhoudt. Voelt je huid oncomfortabel en trekkerig na het reinigen, kijk dan eens aandachtig naar de ingrediënten in het reinigingsproduct. Sodium laureth sulfaat en ammonium lauryl sulfaat zijn ingrediënten die voor sommigen goed werken, maar bij anderen irritatie kunnen opwekken. Raakt je huid snel geïrriteerd, wees dan ook voorzichtig met peelings en producten die retinol bevatten. Vervang de boosdoener door een milder product en smeer een dagcrème die het vochtgehalte in je huid in balans houdt.

Toleriane Riche – € 16,92 – La Roche-Posay, bij 24 Pharma.

Je huid is droog


De oorzaak

Onze huid is van nature eerder vet of eerder droog. Maar een droge huid moet er niet altijd zichtbaar droog uitzien. Smeer je dagelijks een hydraterende crème en voelt je huid toch nog droog aan of heb je last van droge plekjes? Dan is de dagcrème die je gebruikt mogelijk toch niet hydraterend genoeg voor jouw huidtype.

De oplossing

Opnieuw geldt dat je best even naar de ingrediënten kijkt die in je dagcrème zitten. Je bent op zoek naar ingrediënten die de huidbarrière herstellen, de vochtbalans in evenwicht houden en de huid zachter maken. Dat kunnen bijvoorbeeld natuurlijke oliën zijn, zoals jojoba oil, rosehip oil, evening primrose oil of almond oil. Andere populaire ingrediënten die de huid vocht helpen vast te houden zijn hyaluronzuur en glycerine.

Ultra Facial Cream – € 28 – Kiehl’s, bij De Bijenkorf.

Je huid is vet


De oorzaak

Net zoals je van nature een droge huid kan hebben, kan je ook gewoon geboren zijn met een vettere huid. De natuurlijke aanleg van je huid kan je niet veranderen, maar je kan wel voorkomen dat je huid de hele dag door glimt. Ziet je huid er alweer vet uit binnen de 30 minuten nadat je je huidverzorging en make-up hebt aangebracht, dan vormt je dagcrème mogelijk het probleem.

De oplossing

Ga in de eerste plaats na of de dagcrème die je iedere ochtend smeert niet te rijk is voor jouw gelaat. Een rijke, vette crème met een zware textuur komt jouw velletje niet ten goede. Hij zal je poriën verstoppen en je huid zal een teveel aan talg en oliën vasthouden, waardoor ze gaat glimmen. Kies voor een hydraterende gel of een crème met een lichte textuur. Je huid zal beter kunnen ademen en krijgt toch de nodige hydratatie. Er bestaan zelfs verzorgende crèmes of gels die voor een matterend effect zorgen.

Aqualia Thermal Gel – € 11,16 – Vichy, bij 24 Pharma.

Je hebt last van puistjes


De oorzaak

De oorzaak van puistjes is altijd moeilijk te achterhalen. Daarnaast mag je puistjes ook niet verwarren met langdurige acne, die eerder te wijten kan zijn aan een gezondheidsprobleem. Sta je de laatste tijd af en toe op met puistjes, terwijl je vroeger niet zoveel last had van onzuiverheden, dan ligt de oorzaak misschien bij je dagcrème. En ook als je van nature een acnegevoelige huid hebt, kan je je dagcrème daar beter aan aanpassen.

De oplossing

Ga op zoek naar een dagcrème die verstopte poriën helpt te voorkomen en die je huid tegelijk de hydratatie biedt die ze nodig heeft. Producten die salicylzuur of benzoyl peroxide zijn doorgaans erg effectief tegen acne, maar let goed op dat de crème die je smeert ook een hydraterende werking heeft, zodat je huid op lange termijn niet uitdroogt. Ben je een nieuwe crème aan het smeren en krijg je nog steeds puistjes, laat je dan niet ontmoedigen. Onze huid heeft altijd even de tijd nodig om te wennen aan een nieuw product en dat kan zich ook uiten in puistjes.

Cleanance Matterende Emulsie – € 13,20 – Avène, bij 24 Pharma.

[td_smart_list_end]

Wat je huidtype dus ook is, kijk goed naar de toestand van je huid en wees je bewust van hoe ze aanvoelt. Zitten de ingrediënten die jouw huid nodig heeft niet in je huidige dagcrème, probeer dan eens een nieuwe. Weet je het nog altijd niet zeker, laat je dan voor de zekerheid adviseren in de apotheek of parapharmacie.

Bron: The Klog.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content