Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Dit is zonder twijfel de goedkoopste zelfbruiner die ik ooit getest - en goed bevonden! - heb.'

Flair Beauty testteam: Solait Selftan Overnight Tan Mask van Kruidvat

Beautyvlogger Charlotte (26) heeft een onvoorwaardelijke liefde voor warme oogschaduwkleuren en voert een eeuwige zoektocht naar de meest ‘onzichtbare’ foundation. Ze heeft meer lipsticks dan kledingstukken en staat bij vriendinnen bekend als aanspreekpunt voor gratis beautyadvies.


Solait Selftan Overnight Tan Mask van Kruidvat: 7,5/10


Prijs/kwaliteit

Dit is zonder twijfel de goedkoopste zelfbruiner die ik ooit getest – en goed bevonden! – heb. Je betaalt nog geen vier euro voor een best grote tube, straf.

Textuur/materiaal

Het is een rijke crème met een lichtbruine tint. De tropische kokosgeur is heel aanwezig.

Pluspunten

Het resultaat ziet er – zoals de verpakking belooft – erg natuurlijk uit, ideaal dus voor bleke huidjes om geleidelijk aan kleur op te bouwen. Ik bracht een dun laagje aan en stond de volgende ochtend op met een subtiel kleurtje zonder dat het opviel. Te vergelijken met een paar uurtjes in de zon zitten. Je kan makkelijk opbouwen tot een donkerder tintje door het product elke avond te smeren.

Minpunten

  • Ik ben een grote fan van zelfbruiners in druppelvorm die je kan combineren met je vertrouwde dag- of nachtcrème. Zo hoef je je verzorgingsritueel niet aan te passen en het effect ziet er nog iets natuurlijker uit. Crèmes als deze vind ik iets minder handig, omdat je ze moet aanbrengen op een gereinigde huid en ook nadien geen andere verzorgingsproducten meer kan aanbrengen.
  • De tropische geur is heel aanwezig. Een geparfumeerd product als dit zou bij gevoelige huidjes misschien wel irritatie kunnen veroorzaken.


Zou ik het opnieuw kopen?

Ik denk het niet, omdat ik momenteel verknocht ben aan self tanning drops voor het gelaat.

De naam ‘Overnight Mask’ is een beetje misleidend. Het klopt dat je het product gedurende de nacht laat inwerken, maar het is niet de bedoeling dat je er een dikke laag van aanbrengt zoals je bij een gewoon nachtmasker misschien wel zou doen. Integendeel, je kan bij het eerste gebruik beter beginnen met een dun laagje, zodat je – afhankelijk van het effect op jouw huid – geleidelijk kan opbouwen.

Je brengt de zelfbruiner aan op een gereinigd gelaat, en uiteraard is het belangrijk om het gelijkmatig te verdelen over je volledige gezicht. Ik raad aan om het ook aan te brengen op je hals en decolleté, zo oogt het geheel wat natuurlijker en krijg je geen maskereffect.

Solait Overnight Tan Mask – € 3,99 – Kruidvat.

Lees meer beautyreviews:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '