Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wat je nog niet wist over het slaaporgasme

Vergeet je boyfriend of de seksspeeltjes in je nachtkast om een orgasme te beleven. Je kan ook al slapend een waanzinnig hoogtepunt bereiken. Lees eerst onze zeven slaaporgasmeweetjes en kruip daarna onder de wol voor een zachte (of wilde?) nacht.

1. Vrouwen kunnen altijd én overal een slaaporgasme krijgen.

Natte dromen alleen voor mannen? Nope. Een studie van The Journal of Sex Research ontdekte in 1986 dat 37% van de vrouwelijke respondenten al een natte droom had ervaren.
 

Bron: Giphy.com

2. Sommige vrouwen krijgen eerder een slaaporgasme dan een wakker orgasme.

Sommige vrouwen bereiken nooit een hoogtepunt tijdens seks of masturbatie, hoe hard ze ook proberen. Vaak krijgen ze zonder moeite wel een orgasme tijdens hun slaap. Niet zo onlogisch zeggen wetenschappers: in je seksdromen staat er geen stapel afwas naar je te staren, bestaan deadlines gewoon niet en voel je je totaal ontspannen.
 

Bron: Giphy.com

3. Mensen hebben 'gevoelens' in hun geslachtsdelen tijdens de remslaap.

Tijdens de remslaap, stroomt er meer bloed naar je vagina. Dat is ook het moment dat je het hevigst droomt.
 

Bron: Giphy.com
 

4. Een slaaporgasme ervaar je meestal tijdens een seksdroom. Ook al kan je je er niets van herinneren.

Het kan dat je éérst een seksdroom hebt, waardoor er meer bloed stroomt naar je vagina en er daardoor een orgasme ontstaat. Maar het kan ook andersom. Door de grotere bloedtoevoer naar je vagina tijdens de remslaap, kan je beginnen seksdromen, waardoor er een orgasme kan ontstaan. Wetenschappers zitten zelf nog wat met de handen in het haar. Toch denken ze dat een seksdroom meestal voorafgaat aan een slaaporgasme. Ook al herinner je je niks van die droom.
 

Bron: Giphy.com

5. Sommige slaapposities bevorderen seksdromen en slaaporgasmes.

Een studie uit 2012 bevestigt dat buikslapen hand in hand gaat met intens dromen. Lees: seksdromen. De uitleg is weer zo klaar als een klontje: als je op je buik slaapt, is het contact tussen je bed en je vagina groter en dat kan je opwinden tijdens je slaap.

Bron: Giphy.com
 

6. Slaaporgasmes krijgen is perfect normaal. En awesome!

Werd je wakker na een tenenkrullend slaaporgasme en dacht je toen: OMG, ik ben abnormaal? Beschouw het eerder als een cadeautje van je hersenen. Het is namelijk een teken dat je libido en je erotische verbeelding in topvorm zijn. Een klein vreugedansje is zelfs op z'n plaats. Je er schuldig over voelen is hélemaal niet nodig. Ook al was de seksdroom die er aanleiding toe gaf ronduit raar of verrassend. Dromen zijn symbolisch. Het is niet omdat je ex de hoofdrol speelt in je seksdroom, dat je hem terug wil.

Bron: Giphy.com

7. Probeer niet te hard.

Net als bij een wakker orgasme, krijg je een slaaporgasme als je lichaam daar klaar voor is. Het proberen forceren, helpt niet. Ook al heb je naughty gedachten voor het slapengaan, slaap je op je buik en staat Sexual Heeling van Marvin Gay op repeat, het is géén garantie dat je een slaaporgasme zal beleven. Just cross your fingers, en hoop dat het binnenkort eens gebeurt.
 

Bron: Giphy.com

 

*6 trucjes voor een beter orgasme

*Een orgasme van 15 minuten

 

Goed nieuws: je kan Flair ook lezen op je tablet! Download snel de gratis app op MagStore en lees je favoriete magazine altijd en overal.

 

Heb je een abonnement op de papieren Flair? Dan is je toegang tot de digitale Flair inbegrepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '