Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Waarom knuffelen na de seks een goed idee is

Je kent het wel:na een vrijpartij wil jij nog even knuffelen en lepeltje-lepeltje liggen. Je lief, daarentegen, valt soms al na minder dan een minuut in slaap. Wel, vanaf nu heb je een extra argument om hem in je armen te drijven. Uit onderzoek blijkt dat je relatie er baat bij heeft. Ha!

Onderzoekers aan de universiteit van Toronto deden een onderzoek bij 138 mannen en 197 vrouwen, die allemaal een relatie hadden. Deze vulden een online vragenlijst in over hun relatie, hun seksleven, en affectie. En de resultaten waren verrassend.

 • Gek genoeg bleek de duur van de seks en het voorspel niet meteen iets te zeggen over hoe tevreden ze waren met hun relatie. Wat dan wel een goede barometer bleek te zijn? De genegenheid nà de seks.
   
 • Wie na de seks nog uitgebreid de tijd neemt om te kussen en knuffelen, is gelukkiger met zijn relatie én blijer met zijn seksleven.
   
 • Vooral bij koppels met kinderen zou er een merkbaar verschil zijn.
   
 • Het zijn dan wel meestal de vrouwen die nog lepeltje-lepeltje willen liggen en dicht bij hun wederhelft willen aankruipen, ook voor de mannen is er een reden om nog dicht bij hun lief aan te kruipen. Het naspel zou immers een indirect effect hebben op het geluksgevoel van de man: het verhoogt zijn seksuele tevredenheid wat op zijn beurt dan weer een effect heeft op zijn relatietevredenheid. Win-win, dus!
   
 • Volgens de onderzoekers zouden we de knuffelsessies als een soort beloning zien voor de seks, waardoor we ons goed voelen en we dit vaker willen doen. Bovendien gaan we ons ook sterker met elkaar verbonden voelen.

 

Of hoe de kracht van een knuffel wonderen kan doen. Overtuig je lief straks dus maar om dicht bij jou te kruipen of schuif hem dit artikel onder zijn neus. Hey, alles voor een goeie relatie, toch? 

 

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '