Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

3. Het zou weleens een magische pijnstiller kunnen zijn.

4 redenen waarom je wél seks wil hebben tijdens je maandstonden

Annelies Hart

Dat je maandstonden niet het favoriete deel van de maand zijn, kunnen we volkomen begrijpen. Velen hebben ook absoluut geen zin om dan tussen de lakens te duiken met hun partner. Al blijkt dat seks tijdens je regels net wel een paar interessante voordelen heeft. Gewapend met een handdoek voor kuiswerk of gewoon rechtstreeks in de douche, moet je misschien toch je kans wagen!

Je hebt meer goesting.

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar het is wel wetenschappelijk bewezen. Tijdens je tijd van de maand heb je meer zin in seks. Oestrogeen en progesteron zijn namelijk twee belangrijke hormonen die voor, tijdens en na onze maandstonden flink schommelen. Oestrogeen draagt bij tot een hoog libido en zin in seks, terwijl progesteron het libido eerder onderdrukt. Dr. Nan Wise legt uit aan Women’s Health wat er precies met die hormonen gebeurt. ‘Voordat we onze maandstonden krijgen, bereiken beide hormonen een piek en net voor je je regels krijgt crashen ze. In het begin van je menstruatie begint de hoeveelheid oestrogeen opnieuw te stijgen. De hoeveelheid progesteron is dan weer op haar laagst tijdens en na je regels.’

Boost voor je zelfvertrouwen.

Volgens een onderzoek van de Oregon Health and Science University kan seks je gevoel van eigenwaarde vergroten. Je zelfvertrouwen krijgt er dus een boost van. En dat is niet het enige: door de hormonen die vrijkomen tijdens een potje bedsport verminder je ook depressieve gedachten en angstgevoelens. Need we say more?  

Magische pijnstiller.

Seks is niet alleen tof, maar ook handig. Eens goed van de grond gaan kan namelijk pijnstillend werken tegen menstruatiesymptomen zoals krampen, rugpijn en pijnlijke borsten. In een onderzoek van Womanizer en Lunette (merken voor respectievelijk seksspeeltjes en producten voor je maandstonden) meldde 70 % van de respondenten dat masturbatie invloed had op de intensiteit van menstruatiepijn – waarbij 93 % van hen aangaf dat een orgasme de intensiteit van de klachten ten minste enigszins verminderde.

Natuurlijk glijmiddel.

Glijmiddel is belangrijk om pijn of ongemak tijdens de seks te voorkomen, zeker wanneer je seks met penetratie hebt. Bloed kan je vriend zijn op dat vlak, het werkt namelijk perfect als vaginaal glijmiddel. Als je worstelt met vaginale droogheid, kan seks tijdens je maandstonden net wat verlichting bieden!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '