Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Sharon Mccutch via Unsplash

'De discussie om genot en plezier blijft vaak mannelijk, daarom hebben vrouwen vaak minder zelfvertrouwen.'

Bijna helft van de vrouwen heeft pijn tijdens seks

Margo Verhasselt

Van pijn in de buik tot af en toe een vervelende steek: had jij al ooit last van pijn tijdens de seks? Bijna de helft van de vrouwen in ieder geval wel, dat toont een bevraging van Durex aan.

Ongemak tijdens het vrijen: velen van ons beschouwen het als iets ‘dat er gewoon bijhoort’. Sterker nog, een nieuw onderzoek van Durex toont aan dat 45% van de vrouwen seksueel ongemak accepteert omdat ze het als ‘normaal’ beschouwen. 1 op de 6 geeft aan dat ze het ongemak regelmatig meemaken.

Waar ligt het probleem bij seksueel ongemak?

Het schoentje knelt vooral bij het herkennen en begrijpen van een onaangenaam gevoel tijdens seks. Maar al te vaak schuiven we het aan de kant en gaan we ervan uit dat het ‘er gewoon bijhoort’. Dat wil zeggen dat wanneer we slechte of pijnlijke seks hebben, we niet naar de oorzaak van het probleem gaan zoeken en er dus ook niets aan gaan doen om het op te lossen.

‘Je lichaam kennen en weten wat wel of niet normaal is, is cruciaal om op een fijne manier seks te kunnen beleven’, vertelt Lindsay Forbes, wellness category manager Durex aan MetroUK. ‘Veel vrouwen hebben minder aangename seksuele ervaringen omdat ze niet weten waarom ze pijn ervaren. Of ze weten überhaupt niet dat het niet normaal is om pijn te hebben. Ze staan niet sterk genoeg in hun schoenen om ermee om te gaan.’

‘De discussie om genot en plezier blijft vaak mannelijk, daarom hebben vrouwen vaak minder zelfvertrouwen om op zoek te gaan naar oplossingen.’

Wat zijn de meest voorkomende soorten problemen en wat kan je eraan doen? Onze huisseksuologe Ina deelt in deze ‘VraagIna’-aflevering alles wat ze weet over pijn tijdens seks. Bekijk snel de video en leer bij!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '