Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Hoe zou jij reageren?

Overspel: zo reageren mannen versus vrouwen

Mannen en vrouwen zijn op veel vlakken anders ingesteld en houden er vaak een andere kijk op na. Er zijn wel enkele duidelijke verschillen tussen het doen en laten van beide geslachten. Maar wat als er sprake is van overspel? Reageren mannen en vrouwen daar dan anders op?  

Jaloezie 

 

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen minder jaloers zijn dan mannen wanneer ze te maken krijgen met ontrouw. Vrouwen zijn namelijk emotionelere wezens. Mannen zijn daarentegen  meer lichamelijk ingesteld en tillen er dan ook zwaarder aan als hun vrouw of vriendin met iemand anders het bed in duikt. 

 

Emotioneel bedrog 

 

Mannen zullen vooral gekrenkt zijn door fysiek overspel, terwijl vrouwen het erger vinden als hun partner hen emotioneel bedriegt. Het kwetst een vrouw enorm wanneer haar partner niet langer z'n problemen aan haar toevertrouwt, maar aan een andere vrouw.

 

Is hier een verklaring voor?  

 

Dat mannen en vrouwen anders reageren op overspel, kan evolutionair verklaard worden.

Een vraag die door het hoofd van een man kan spoken, is of zijn kind ook wel effectief van hém is. Vaak gebruiken mannen – weliswaar onbewust – hun jaloezie om te verhinderen dat hun vrouw zou vreemdgaan. 

Vrouwen daarentegen zijn zorgzamer ingesteld. Ze hechten vaak meer belang aan het emotionele aspect dan aan lichamelijk contact. Vrouwen zoeken bescherming in een relatie en ze zien verliefdheid en romantiek als grootste bedreiging voor dat geborgen gevoel. 

 

Meer lezen? 

Waarom kunnen vrouwen niet zonder elkaar? 

Het relatieprobleem waar we dagelijks mee te maken krijgen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '