Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Seksuoloog Alexandra Hubin: 'Weet dat zijn “afwezigheid” na het klaarkomen niet per se betekent dat hij egoïstisch is.'

SEX TALK: ‘Onze vrijpartijen eindigen standaard met zijn orgasme. Hoe doorbreek ik die routine?’

56 ongecensureerde seksvragen die wij voor jullie vroegen aan 8 experten. Geen taboes, geen oordeel, gewoon duidelijke antwoorden: that’s Flair. 

Ik heb het gevoel dat onze vrijpartijen bijna standaard eindigen met zijn orgasme. Hoe kan ik die routine doorbreken?


Seksuoloog Alexandra Hubin: ‘Ik kan begrijpen dat je gefrustreerd raakt als vrijpartijen steevast eindigen na zijn orgasme. Weet echter dat zijn “afwezigheid” na het klaarkomen niet per se betekent dat hij egoïstisch is. Heel wat mannen – en zelfs ook vrouwen – ervaren na het klaarkomen een haast oncontroleerbare vermoeidheid. Alle opgebouwde energie heeft plots het lichaam verlaten, waardoor sommige mensen zelfs pardoes in slaap vallen. Dat maakt het vaak moeilijker om meteen over te gaan tot andere vormen van stimulatie of zelfs affectie.

Bovendien krijgen mannen ook te maken met de refractaire fase. Dat betekent dat hij vlak na zijn orgasme vrij snel zijn erectie verliest en daar niets aan kan veranderen. Elke man heeft een pauze nodig na het klaarkomen voordat hij weer een erectie kan krijgen. Hoelang die herstelfase duurt, hangt af van man tot man.

Dat gezegd zijnde is het uiteraard een goed idee om jouw frustraties op een constructieve manier te uiten en er met je partner over te praten. Misschien heeft hij er nog niet bij stilgestaan dat jij ook na de penetratie nog behoeftes hebt, of dat nu stimulatie of affectie is. Misschien vindt hij het niet eens nodig om elke keer klaar te komen en zou hij net zoveel genieten van een verwenmoment voor jou als jijzelf. Vertel hem wat je wenst en hoe jullie vrijpartijen voor jou nog bevredigender kunnen zijn, en ga samen op zoek naar wat werkt voor beide partijen.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '