Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Bega deze flater niet.

Opgepast! Hierop word je het hardst afgestraft bij online daten

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Door welke fout schrik je iemand af op een online datingsite? Wij vonden het antwoord op deze prangende vraag.

Liefste mede-grammarnazi's, jullie kunnen het vast al raden. De grootste afknapper voor online daters blijkt het maken taalfouten door de tegenpartij. Draait jouw zenuwtrek overuren wanneer je een dt- of stijlfout opmerkt? Je bent niet alleen. Zelfs personen die allicht zelf niet eens weten hoe 'alleszins' of 'per se' te schrijven, krijgen het ervan op hun heupen.

 

Uit een onderzoek van Grammarly blijkt dat vrouwen maar liefst 14% minder reageren op het datingprofiel van een man wanneer hij hierin twee taalmissers begaat dan wanneer hij feilloos schrijft. Volgens datingsite Match vinden 88% van de vrouwen en 75% van de mannen de correcte spelling van hun potentiële date zelfs belangrijker dan diens zelfvertrouwen en mondhygiëne.

 

Wel blijkt dat de oorzaak niet per se ligt aan het overdreven grammarnazisme van de gemiddelde datingsitegebruiker. Men zou zijn potentiële date niet zozeer afstraffen op zijn onkunde, maar eerder op de beperkte tijd die de ander wellicht aan het opstellen van zijn profiel besteedde. Taalfouten in iemands profiel zouden het vermoeden wekken dat de persoon weinig interesse heeft. Schakel die spellingchecker dus maar in.

 

 

gif

© Giphy

 

 

 

#flairtestuit: Blind daten voor dummies. Het is trouwens ondertussen bewezen dat we allemaal een type hebben. Inspiratie nodig? Met deze sexts krijg je hem in alle staten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '