https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Redactrice Elien ging op zoek naar de beste online sekseducatie.

Nooit te geil om te leren: 5 online seksworkshops die je de kneepjes van het vak leren

Je bent nooit te oud om te leren. Die wijze woorden gelden ook voor je seksleven. Omdat de seksuele opvoeding op school zelden (goed) genoeg is, ga je als grownass woman maar beter zelf op zoek naar de nodige info. Dat deed ook redactrice Elien toen zij deze online seksworkshops uittestte.


Jongens hebben een penis, meisjes hebben een vagina, condooms beschermen tegen soa’s en de pil voorkomt ongewenste zwangerschappen. Dat is zo’n beetje het resumé van wat je als tiener meekreeg aan seksuele opvoeding. Niet echt de geile tools waarmee je later aan de slag kan gaan. Hoe je sleutelt aan een bevredigend seksleven? Zoek dat zelf maar uit, klinkt het dan. Omdat ik daarentegen met plezier the extra mile ga voor het Flairpubliek, ging ik op zoek naar online klasjes waarin je wél aan je trekken komt.

1. Seksspeeltjes voor beginners én gevorderden

  • Hoeveel kost het? € O
  • Waar vind je het? Het kanaal ‘Lovehoney’ op YouTube


Dit is de digitale plek bij uitstek om alles te ontdekken over seksspeeltjes en het gebruik ervan. De vrolijke en ietwat nerdy sexperts hosten de leerrijke video’s op een guitige en toegankelijke manier en met héél veel kennis van zaken. Het trio slaagt er zelfs in om me warm te maken voor seksspeeltjes dat ik helemaal niet in huis wilde halen (enter: de buttplug). Bovendien zal ik alle speeltjes op de markt voortaan uiterst correct en creatief gebruiken. De tips in deze video’s gaan immers veel verder dan ‘Koop deze vibrator’. Zo leer ik onder andere hoe ik op voorhand check hoe stil een vibrator zal zijn en hoe ik love balls gebruik om mijn bekkenbodemspieren optimaal te trainen. Dankjewel, LoveHoney.

2. Masturberen kan je leren

  • Hoeveel kost het? € 29
  • Waar vind je het? Omgyes.com


Het goede nieuws: OMGyes werkt. De twaalf lessen die ik volg, zijn logisch opgebouwd, haalbaar en duidelijk. Nadat ik wat ‘huiswerk’ heb gedaan, ontdek ik dat de concrete tips (zoals het onrechtstreeks stimuleren van je clitoris of het aanhouden van ritme en tempo) me inderdaad bewuster maken van mijn lichaam en mijn meest gevoelige plekjes, en dat andere handmatige technieken soms veel opwindender kunnen zijn dan mijn gewoonlijke routine met een vibrator. Bovendien voel ik me veel minder schuchter en lijk ik mezelf meer verwennerij te gunnen. Addertje onder het gras: OMGyes is niet gemaakt voor gevoelige kijkers. Naast wetenschappelijk onderbouwde informatie over het vrouwelijk lichaam, veelzeggende cijfers uit een grootschalig onderzoek bij vrouwen en de twaalf beste masturbatietechnieken haarfijn uitgelegd word ik in dit digitale klasje getrakteerd op een wel héél expliciet videoconcept. Nadat een gewone vrouw in een onschuldig filmpje heeft uitgelegd waarom een bepaalde masturbatietechniek het best werkt voor haar, zie ik haar in een volgende video full frontal en in close-up voordoen waar ze het net over had. Best schrikken, maar omdat de vrouwen in kwestie er heel normaal uitzien en zelfs de expliciete beelden allesbehalve pornografisch overkomen, werkt het format wel efficiënt en loont het zeker de moeite om je even over je schroom heen te zetten en op te letten in de les.

3. Alles wat ze je op school vergaten te vertellen

  • Hoeveel kost het? € 0
  • Waar vind je het? O.school


Voor een digitale nitwit als ik is het even uitzoeken hoe dit platform juist werkt. Gelukkig bots ik na wat willekeurig geklik op een programmering van de aankomende livestreams. Elke livestream – die gehost wordt door een van de vele seksuologen, dokters en coaches die meewerken aan dit project – gaat over een ander onderwerp. Zo staan er al een infosessie over transgenderseks, de geneugten van anal play en wederzijdse toestemming op de planning. Tijdens die livestreams kan ik bovendien onmiddellijk al mijn vragen over het onderwerp van de dag afvuren, die dan meteen beantwoord worden door de expert. En alsof dat nog niet luxe genoeg is, is een dagje spijbelen ook geen ramp. Het platform slaat namelijk telkens vijftien opgenomen streams op om te herbekijken als je eens een lesje heb gemist.

4. Gezond eten voor een beter seksleven

  • Hoeveel kost het? € ± 88
  • Waar vind je het? Udemy.com


Dat gezond eten en genoeg bewegen een positief effect hebben op zowat alles, staat als een paal boven water. Toch heb ik maar één gouden raad: don’t try this at home. Hoewel de recepten in het pdf-bestand dat je aan het einde van de cursus kan downloaden, best goed zijn opgesteld, is deze workshop de centen echt niet waard. Het advies is eerder basic, de infographics die gebruikt worden zijn weinig inspirerend en de voice-over is zo vervelend dat je om de foute redenen aan het hardlopen gaat. Bovendien merk ik weinig instant resultaat. Ik heb niet de indruk dat ik meer zin heb of het per se langer uithou in bed. Gezonde kookinspiratie? Yes, please! Een peperdure cursus vol loze beloftes? Dat dan weer niet.

5. Orale seks met Goedele

  • Hoeveel kost het? € 29,95
  • Waar vind je het? Goedele.com


Ik krijg wat lady Liekens me beloofd heeft: meer dan dertig tips over pijpen en beffen, en ruim een uur aan héél expliciet beeldmateriaal van koppels die het me willen voordoen. Het goede aan de zaak? De tips van de tortelduifjes in Goedeles sex class zijn heel realistisch, haalbaar en simpel uitgelegd. De klas is laagdrempelig en op maat van gewone koppels met een gewoon seksleven. Kortom: qua leerplan valt er weinig aan te merken. De grote keerzijde? Ik wil niet gemeen zijn, maar wat ik te zien krijg, vind ik zo onaantrekkelijk dat ik niet veel zin meer heb om mijn nieuw verworven kennis uit te proberen. Alle respect voor de open-minded koppels die in de seksklas verschijnen, maar de manier waarop de lessen gevisualiseerd worden, is gewoonweg niet mijn dada. Aan jou echter om zelf te oordelen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content