Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Wist jij dit al?

LOL: je raadt nooit waarvoor de vibrator oorspronkelijk was uitgevonden

De redactie

Geloof het of niet, maar de vibrator was niet gemaakt om te gebruiken op de manier die wij tegenwoordig kennen. Ons favoriete speeltje was oorspronkelijk een medisch toestel om vrouwen met hysterie te behandelen.


De vibrator bestaat al sinds 1869. Uitgevonden door de Amerikaanse arts George Taylor diende het als een medisch apparaat om hysterische vrouwen te helpen.

https://giphy.com/gifs/sistersmovie-sisters-movie-you-can-see-them-both-xTk9ZNSEaGv7FtKY6s

 

Het door stoom aangedreven toestel werd door artsen gebruikt om een vrouw te masseren tot ze een orgasme kreeg. In die tijd werd het niet gezien als een seksuele handeling, maar louter als een medische behandeling.

Later evolueerde de vibrator naar een huishoudtoestel voor vrouwen, totdat het in 1920 steeds vaker voorkwam in pornografische films. Door die negatieve connotatie kwam er een ‘taboe’ te liggen op vibrators.

https://giphy.com/gifs/bigbrother-no-big-brother-KUWAouAhPvxTi

 

Gelukkig maakte de seksuele revolutie van de jaren zeventig korte metten met de slechte reputatie van de vibrator. Tegenwoordig bestaan vibrators in alle vormen en maten, en hebben we er bijna allemaal wel eentje in ons nachtkastje liggen.

En dat is in het kort de geschiedenis van de vibrator! Hier hebben we even hysterisch hard om moeten lachen (pun intended).

Bron: SheKnows


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '