Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

9 tips

Leven met schoonmama

Love them or hate them... je kan niet onder je schoonmama uit. Maar hoe ga je het beste om met de allereerste vrouw die je vriend ook leuk vond?

1. Goed begonnen...

Ga ervan uit dat ze geen kreng zal zijn. Natuulijk is ze misschien niet zo makkelijk maar ze is in de eerste plaats de mama van je vriend.

2. Spanning

Iemand die zo dicht jullie relatie in de gaten houdt, daar wordt je nerveus van. Maar verwar dat niet met kritiek of voel je hier niet minder zeker onder. Zij wil gewoon zeker zijn dat haar zoon niets tekort komt.

3. Ergernissen

En net omdat ze dus nog steeds voor haar jongen wil zorgen, ergert ze jou. Ga er maar van uit dat het zal gebeuren. En voel je er niet schuldig over!

4. Zoek je plek

Laat je niet doen! Jij bent de uitverkoren vriendin van je lief en dus mag je zelf opkomen voor je relatie!

5. Luister (een beetje)

De tactiek om al die goede raad te kanaliseren: je luistert, knikt begrijpend en volgt voor een stukje één van de tips. Vertel uitgebreid dat je dat gedaan hebt om je goede wil te tonen!

6. En wat doet hij?

‘Je beeldt je maar wat in’, is negen keer op tien zijn antwoord op jouw opmerkingen. Laat het klagen tegen hem dus maar, je gooit er alleen je eigen ruiten mee in.

7. Een beetje subtieler

Laat hem gewoon de leiding nemen: geef hem ruimschoots tijd alleen met zijn mama, laat hem met haar bellen voor afspraken, voor haar verjaardag,... zodat jij geen fouten kan maken!

8. Ventileren

Als het je echt hoog zit, bel je vriendinnen! Zij luisteren zonder oordelen, knikken heftig mee en hebben goede raad of rode wijn klaar staan.

9. Niet te vergeten...

Dat ook jij misschien op ’n dag schoonmama kan zijn! Zeg dus nooit ‘nooit’!

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '