Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Punten scoren!

Dit moet je bestellen op je eerste date zodat hij je nog leuker vindt

First date en je gaat op restaurant? Help, wat bestel je? Hoeveel eet je? Neem je nog een dessert? Een Amerikaans onderzoek komt met hét antwoord op de vraag 'Wat bestel je zodat hij je gegarandeerd leuk vindt?'.

Volgens een onderzoek aan de universiteit van Chicago blijkt namelijk dat er sowieso één ding op de menukaart staat waarmee je er gegarandeerd voor zorgt dat hij je leuk zal vinden. En dat iiiiiisssss…. zijn bestelling. Precies, je kiest het best gewoon exact hetzelfde eten als je crush.

 

Uit de studie blijkt namelijk dat personen die hetzelfde uitkiezen, leuker worden gevonden dan personen die iets anders bestellen. Waarom? 'Hoewel mensen de neiging hebben om te geloven dat de meerderheid van hun beslissingen gebaseerd is op logica, is het zo dat voorkeuren qua eten wel degelijk een invloed hebben op ons denken en op hoe we elkaar zien', vertelt Ayelet Fischbach, een van de onderzoekers. 'Op een primair niveau kan eten strategisch gebruikt worden om mensen te helpen om samen te werken en vertrouwen op te bouwen op basis van voedselvoorkeuren. Dat is niet alleen zo op een first date, maar ook bij vriendschappen, op blind dates en zelfs bij collega's werkt het zo.'

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '