Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

De comeback van het schaamhaar?

Tijd om het scheermesje te dumpen en voor puur natuur te gaan? Als je de celebs en modewereld mag geloven wel. Schaamhaar werd lang als not done bestempeld door de beautywereld, maar 2014 is nu officieel "the year of the bush".

In celebville

 

Demi_Moore_Schaamhaar

 

In de jaren tachtig was allés big, ook schaamhaar. Het levende bewijs: Demi Moore, die in 1981 haar royale portie schaamhaar liet vastleggen tijdens een shoot voor Oui Magazine.

 

Gwyneth_Paltrow_IronMan3

 

Gwyneth Paltrow schitterde op de première van Iron Man 3 in een gewaagd kleed van Antonio Berardi, maar achter de schermen ging het er nét iets minder glamoureus aan toe. De jurk had see through zijpanelen, waardoor Gwyneth géén ondergoed mocht dragen. En aangezien ze – naar eigen zeggen – normaal een 70's vibe rockt, moest haar beautyteam last minute nog haastig op zoek naar een scheermesje. Oeps.

 

Cameron_Diaz_Schaamhaar

 

Cameron Diaz is dé voorstander van schaamhaar. In haar boek The Body Book' wijdt ze er zelfs een heel hoofdstuk aan, genaamd Praise of Pubes. Wat daar zoal instaat? Cameron omschrijft schaamhaar als "het gordijn dat je delicate bloem verstopt" en als "een cadeautje voor je partner". Toen ze onlangs te gast was bij The Graham Norton Show, verklaarde Cameron zelfs dat ze helemaal tegen het ontharen van de schaamstreek is. Ze maakte de vergelijking tussen schaamhaar en haar neus: het zit er beiden voor een reden, dus waarom zou je het wegdoen?

 

LadyGaga_schaamhaar

 

Celebs staan bekend om de vreemdste dingen te eisen in hun kleedkamer terwijl ze op tour zijn, maar Lady Gaga spant de kroon. Ze wil een model met schaamhaar, en veel! Beetje Gaga, of een voorbereiding op een fotoshoot van Candy Magazine? De zangeres stond onlangs very full frontal op de cover. En jep, mét hair down there!

 

American Apparel

 

AA_Schaamhaar

 

American Apparel is niet bang van een beetje oproer hier en daar. Of van een beetje schaamhaar! Het modemerk bracht al eens campagnefoto's uit van een model in doorzichtig ondergoed. Niets abnormaals, behalve dat er door het dunne stofje heel duidelijk schaamhaar te zien was.

 

AA_Etalage_Schaamhaar

 

Begin dit jaar zette American Apparel zelfs paspoppen met een flinke portie schaamhaar in de etalages. Dat deden ze niet zomaar, maar om discussie uit te lokken over wat wel en niet sexy gevonden wordt bij vrouwen. Bij AA zijn ze namelijk fan van natural beauty, dus ook "daar beneden".

 

Vajazzle

 

Vajazzle_Juist

 

De nieuwste manier om je schaamstreek te pimpen: vajazzle! Bedazzlen dus, met de nodige blingbling en diamantjes. Supermodel Elle Macpherson verklapte in Britain & Ireland's Next Top Model dat ze groot fan was van de downstairs diamonds – wat designer Julien McDonald beaamde, want die had ze al in 't echt mogen bewonderen. En ook actrice Jennifer Love Hewitt loves her vajazzle!

 

Vajacial

 

Vajacial

 

Vaja-what-now? De vajacial is naast vajazzle helemaal hot en happening op schaamhaarvlak. Bij een vajacial wordt je schaamhaar eerst met precisie en compleet naar wens gestyled, daarna wordt de schaamstreek 50 minuten lang compleet in de watten gelegd. En dat gebeurt nét als bij een gewone gezichtsbehandeling, dus ook met een deep cleaner en een papayamaskertje! Als afwerking worden eventuele ingegroeide haartjes zorgvuldig aangepakt en verwijderd met pincet. Lifesaver!

 

Nu jij!

 

Schaamhaar_ondergoed

 

Wat denk jij? Ga je liefst voor puur natuur of kan je niet zonder je trouwe Venus?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '