Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy.com

Daarom lijken jij en je bff zo hard op elkaar

Jullie zijn allebei zot van Taylor Swift, vallen op dezelfde jongens, zijn allebei verslaafd aan pizza en ab-so-luut geen ochtendmensen. Wel, er is een reden waarom jij en je BFF zo hard op elkaar lijken. Nieuw onderzoek wijst uit dan je je meer aangetrokken voelt tot mensen die genetisch op jou lijken. Aha!

Onderzoekers aan de universiteiten van California en Yale onderzochten onlangs de genen van 907 vriendenduo's en 907 onbekende duo's. Daarna vergeleken ze hoeveel genen elk duo met elkaar gemeen had.

 

Uit de resultaten bleek dat goede vrienden even genetisch gelijkend zijn als verre achterneven -of nichten. Familieeee. Vooral genen met betrekking tot geur hebben vrienden vaak gemeen. Dat kan verklaren waarom jullie allebei Amor Amor van Cacharel dragen. Mensen die van dezelfde geuren houden (bijvoorbeeld de geur van koffie) worden aangetrokken tot dezelfde omgevingen (bijvoorbeeld Starbucks). Jullie wekelijkse koffiekletsen in Starsbucks zijn dus niet zo toevallig.

 

De studie toonde ook aan dat de uitdrukking 'opposites attract' kan kloppen. Vriendenduo's delen sommige genen, maar ze hebben wél tegenovergestelde immuunsysteemgenen. Euh what? Als jouw vriendin vatbaar is voor een bepaald kwaaltje, kan jij er immuun voor zijn. Dat kan verklaren waarom jij je kiplekker voelde terwijl zij met koorts in bed lag door de griep. En dan zijn we toch blij dat we niet álle genen delen. #moehaha

 

Daarom lijken jij en je bff zo hard op elkaar

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '