LOVE & SEX

Regelmatig vrijen is gezond

26 december 2012
12732_gezondseks.jpg

Op regelmatige basis vrijen heeft een positieve impact op je gezondheid. Van anti-veroudering tot je immuunsysteem boosten, wij laten je zien waarom seks meer dan alleen leuk is. Een voornemen voor 2013?


Verlicht pijn

Vlak voor een orgasme stijgt het aantal oxytocin in ons lichaam. Hierdoor komt er endorfine vrij waarvan we weten dat het een stof is die het gevoel van pijn vermindert.

Je lijkt jong(er)

Vrijen verhoogt het oestrogeengehalte. Dit zorgt ervoor dat je haar mooi glanst en je huid soepel blijft.

Van down naar up

Het is bewezen dat seks de symptonen van een depressie kan verminderen. Er is zelfs een theorie dat vrouwen die zonder condoom vrijen hier nog meer van profiteren. Hoewel! Vrijen zonder condoom is niet aangeraden, tenzij jij en je partner allebei zeker zijn dat jullie geen soa's hebben.

Verbeter je immuunsysteem

Meer seks staat gelijk aan minder ziek. Een onderzoek wees uit dat mensen die vaker seks hebben beter bestand zijn tegen het griepvirus.
 

Vermindert stress

Je kan beter tegen stressy situatie's wanneer je vaker vrijt. Onderzoek wees uit dat zelfs een week later je nog steeds hiervan de (positieve) gevolgen draagt.

Minder risico

Onderzoekers ontdekten dat vrouwen die regelmatig vrijen minder risico hebben om borstkanker te ontwikkelen.

Beter slapen

Bij een orgasme komen oxytocin vrij, een stof die je lichaam aanmoedigt om te gaan slapen.

Regelmatige cyclus

Als je problemen hebt met onregelmatige periodes van menstruatie kan een dosis slaapkamergymnastiek helpen. Vrouwen die wekelijks vrijen hebben een regelmatigere cyclus dan vrouwen die niet zo vaak seks hebben.

Wat is Flair shopping?

Wat wil dit zeggen?

Allemaal patatjes

Allemaal patatjes

Doordeweeks of feestelijk, aardappelen kunnen echt elke dag. Allemaal patatjes! bevat 66 recepten, waarin alle mogelijke bereidingswijzen aan bod komen: stoven, bakken, grillen, frituren, of goudgeel laten gratineren in de oven. Hun pure smaak proef je als je ze kookt of stoomt, maar ze doen het ook goed in soep, salades, puree of stoemp. Makkelijk en snel, niet duur én gezond: deze patatjes hebben het allemaal.

Top 5 MEEST GELEZEN

Flair News

Ook interessant

Voor jou: