Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Of maakt de wetenschap ons blaasjes wijs?

Bewezen: zo voorspel je de duur van je relatie

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
We weten het, jullie trappen al lang niet meer in de hocus pocus en waarzeggerij die de duur van de relatie met je bevallige wederhelft voorspellen. Houden zo! Maar hé, misschien werkt deze berekening wél echt. Deze methode lijkt ons alvast iets logischer dan het meten van je tenen.

De universiteit van Utah baseerde het algoritme op gesprekken van 100 koppels – voor de wetenschappers onder ons: geen verbijsterend betrouwbare steekproefgrootte, we know. Hierbij analyseerden de onderzoekers de akoestiek, de vocale intensiteit, vibraties en verschillende toonhoogten in beide stemmen tijdens het gesprek.

 

Uit het onderzoek blijkt dat het niet alleen belangrijk is wat je tegen je partner zegt, maar ook hoe je het zegt, want de toon van jouw stem kan de emoties van je partner beïnvloeden. Relatie-experts testten het algoritme en concludeerden dat het in 79% van de gevallen wel degelijk accuraat blijkt te zijn.

 

Volgende keer denken jullie dus best even na alvorens jullie als losgeslagen woestelingen tegen elkaar beginnen te roepen. Lieflijk fluisteren en zingen in je partners oor is de boodschap. Good luck with that!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '