Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

Er is geen ontsnappen aan!

BEWEZEN: ochtendseks maakt je productiever

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Een half uur extra slaap of de dag beginnen met een stomende vrijpartij? Voor velen een retorische vraag misschien. Maar als je een drukke werkdag voor de boeg hebt, is het nog niet zo’n slecht idee om voor de tweede optie te kiezen. Ochtendseks zou je volgens een nieuwe studie namelijk productiever maken. Who knew!


Volgens een enquête van Mattress Advisor – een Amerikaanse Test Aankoop voor matrassen, zeg maar – voelen mensen zich productiever doorheen de dag wanneer ze ’s ochtends seks hebben gehad.

Mattress Advisor ondervroeg net geen 1.000 mensen, allemaal in een relatie en samenwonend, naar hun ochtendroutine en productiviteit overdag. Blijkt nu dat 53% van de mannelijke respondenten en 45% van de vrouwelijke toegaven dat ochtendseks hen productiever maakt.

Tegelijkertijd zei 33% van de mannen en 43% van de vrouwen dat ze overdag geen verschil in productiviteit voelen als ze ’s ochtends vrijen. Zo’n 7% van de mannen en 12% van de vrouwen beweerde dat ochtendseks hen net minder productief maakt.

Meer dan de helft verkiest tanden poetsen boven ochtendseks


De mannen die deelnamen aan de enquête zegden gemiddeld 41,5 minuten aan slaap te willen opofferen voor seks. Voor vrouwen is dat maar 30,7 minuten. De activiteiten die de deelnemers verkozen boven ochtendseks waren tanden poetsen (57%), slapen (55%), douchen (54%) en ontbijten (51%).

Hoewel de enquête van Mattress Advisor allesbehalve wetenschappelijk is, zijn de resultaten volgens Justin Lehmiller, psycholoog en auteur van het boek ‘Tell Me What You Want’, toch makkelijk te verklaren. Eerst en vooral blijft het effect van sekshormonen en neurotransmitters zoals oxytocine en dopamine hangen, ook al is de daad voorbij. Bovendien werkt seks stressverlagend, waardoor we ons beter kunnen concentreren op het werk.

Er is dus geen ontsnappen aan: duw morgenochtend voor een keertje níét op de snoozeknop, speel die pyjama uit en ontdek zelf of ochtendseks écht een boost kan betekenen voor je productiviteit.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '