Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

Bedankt, wetenschap!

BEWEZEN: dit is de ideale leeftijd om te trouwen

Redactrice Isa trouwde op haar 25ste. Te vroeg, volgens de wetenschap. 32 jaar zou de ideale leeftijd zijn om in het huwelijksbootje te stappen. Wat nu?

Nicholas Wolfinger, een socioloog aan de universiteit van Utah, zegt dat koppels die vroeg trouwen (lees: als tiener) een hoger risico lopen om te scheiden. Niet abnormaal, beweert hij: 'Denk maar eens aan hoe je je voelde als tiener: verward, verliefd, jaloers, onzeker en onder grote druk van ouders, school en vrienden.' Voeg daar nog een huwelijk aan toe, en je hebt volgens de socioloog de ideale ingrediënten voor een scheiding.

 

Mensen die trouwen op hun 25ste, hebben 50% minder kans om te scheiden dan hun 20-jarige collega-romantici. En tot je de leeftijd van 32 jaar bereikt, zal het risico op een scheiding per jaar met 11% verminderen. Maar als je droomt van een gezin met vier kinderen, is de timing niet zo ideaal. Eens je de 32 jaar gepasseerd bent, verhoogt het risico op een scheiding weer met 5% per jaar. Dus je huwelijk heeft het meeste kans op slagen wanneer je 32 jaar bent. Niet vroeger, niet later. Capice?

 

Ga je huwelijksplannen nu niet cancelen omdat je pas 24 bent. Het zijn maar statistieken. Redactrice Isa is ondertussen 26 jaar, en er is nog geen scheiding in zicht. 😉

 

Wil je meer lezen over trouwen

 

Dagboek van een bruid in spe: deel 1 (the dress!)

Dagboek van een bruid in spe: deel 2 (de locatie)

Dagboek van een bruid in spe: deel 3 (make-up & accessoires)

Dagboek van een bruid in spe: deel 4 (het vrijgezellenfeest)

Dagboek van een ex-bruid in spe: deel 5 (het feest)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '