Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Mogen we nu huilen?

BEWEZEN: de helft van je vrienden beschouwt jou NIET als een vriend

Slechts de helft van jouw vriendengroep beschouwt jou als een vriend. Euh, wablieft? Dat blijkt uit een recente studie van de universiteit van Tel Aviv en het Massachusetts Institute of Technology. Mogen we dan nu een potje janken?

De onderzoekers ondervraagden 600 studenten uit de VS, Israël en Europa. Aan de respondenten werd gevraagd om een score te geven op de hechtheid van hun vriendschap. 95% van de deelnemers dacht dat hun vriendschapsband wederzijds was, maar amper in 53% van de gevallen bleek de vriendschap daadwerkelijk wederzijds te zijn. Auwtch. Blijkbaar hebben we een heel slecht inschattingsvermogen.

 

Even gedeprimeerd? Er is ook een positieve kant aan dit verhaal. Thank God! Wederzijdse vriendschapsbanden zijn belangrijk omwille van hun social invloed. Uit een onderzoek blijkt dat we enkel overhaald kunnen worden om iets te doen door een échte vriend. Neem nu op het vlak van sporten bijvoorbeeld. De beste motivatie om een doel te bereiken, is de aanmoeding van een échte vriend. Uit het onderzoek bleek ook, dat als je aangemoedigd wordt door een vriend, je meer sport en meer vooruitgang boekt. Eat that, onwederzijdse vrienden.

 

vriendschap

 
Bron: Bustle.com

 

Lees ook

Op deze leeftijd zou je de meeste vrienden hebben

Bewezen: intelligente mensen hebben minder vrienden

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '