https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Getuigenis

Als je al vijf jaar zwanger wil worden

Drie. Zoveel kansen heeft Elle nog om zwanger te worden. Alle voorgaande mogelijkheden heeft ze de voorbije vijf jaar met beide handen gegrepen, maar bleven allemaal zonder succes. Met een bang hart blijft ze proberen, en schrapt ze die kansen. Een voor een. Tot er misschien geen enkele meer overblijft.

Elle: “Het lijkt soms alsof we in een lange rij staan om zwanger te worden, en dat we iedereen laten voorkruipen, een voor een. Of dat zij ons voorbijsteken. Er zijn koppels die elkaar nog niet eens kenden toen wij eraan begonnen, die nu al twee kinderen hebben. Er zijn zelfs mensen die niet zwanger willen worden, en toch gebeurt het bij hen. En niet bij ons.

Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik een zwangerschapstest deed, vol goede moed. Ik was pas gestopt met de pil, en ging ervan uit dat ik snel zwanger zou worden. Al na de eerste poging verwachtte ik een positieve test. Toen dat niet zo bleek te zijn, was de ontgoocheling nochtans niet heel groot. We hadden nog tijd.

Pas toen ik na een jaar nog steeds niet zwanger was, lichtte ik terloops de huisarts in. Ik wist dat het bij veel koppels niet onmiddellijk lukte, dus misschien had zij raad voor ons. En ook zij panikeerde niet. Bram en ik werden beiden onderzocht, alles bleek in orde te zijn. Er was geen reden om te denken dat ik niet zwanger zou kunnen worden. En toch lukte het niet.”

Lees Elles hartverscheurdende verhaal en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn als zwanger worden niet lukt, deze week in Flair.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content