Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

9 tips voor de eerste date

Een eerste date is spannend en soms ook wel ongemakkelijk. Maar het moet vooral leuk zijn! De relatie-experten van het relatiebureau Berkeley International geven je tips om die zenuwslopende eerste date te overleven.

1. Stuur vooraf geen overdosis mails en berichtjes

Je hoeft niet je levensverhaal op voorhand te vertellen via mail, sms of chatprogramma's. Tijdens de eerste date is er tijd genoeg om elkaar beter te leren kennen.
 

2. Googel je date niet

De verleiding is groot om je date te googelen, maar dat is geen goed idee. Soms zal je informatie en foto's vinden waarbij je je vragen zal stellen, en waarvan je de context  niet weet. Zo zal je misschien al een oordeel vellen nog voor je je date goed en wel kent.
 

3. Kies een neutrale plaats voor de date

Kies dus niet voor je favoriete restaurant of café. Zo vermijd je dat je vrienden tegenkomt, wat je nogal een ongemakkelijk gevoel kan geven (pottenkijkers).
 

4. First drinks, then dinner

Kies een plaats waar je eerst iets kunt drinken, en later eventueel iets kunt eten. Als de date vlot verloopt, kun je blijven zitten voor een etentje, en anders kan je na het aperitief vertrekken. Ga vooral ook zonder verwachtingen naar je date.
 

5. Hou het gesprek luchtig en positief

Vertel over wat je leuk vindt, je werk, of de reizen die je gemaakt hebt. Zware of pijnlijke gesprekken over je verleden hou je (voorlopig) best voor jezelf. Stel ook voldoende vragen, zo toon je interesse.
 

6. Stel voor om de rekening te delen

Het is vaak de gewoonte dat de man de rekening betaalt, maar je kan wel voorstellen om de rekening te delen.
 

7. Stuur een sms'je na de date

Bedank hem voor de gezellige date, zo ben je beleefd en respectvol, zelfs al wordt het niets.
 

8. Schrijf hem niet te snel af

Wees niet te streng voor je date. Als je een leuke avond had, maar geen wauw-gevoel, bedenk dan dat er wel nog iets zou kunnen groeien.
 

9. Wees lief voor hem

Zie je hem écht niet zitten? Laat hem dat dan op een duidelijke, maar positieve manier weten. "Er was misschien geen chemie, maar ik vond het toch leuk om je te leren kennen."

Nog tips nodig om hem te verleiden? Hier lees je hoe je hem verleidt volgens zijn sterrenbeeld!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '