Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe zit het bij jou?

9 tekenen dat het hoog tijd is om hem te dumpen

Liefde moet van twee kanten komen. En hoe cliché dat ook mag klinken, als jij de enige bent die energie in jullie relatie steekt, is de kans groot dat je je vroeg of laat afvraagt of jullie wel zo meant to be zijn. Als onderstaande dingen part of your relationship zijn, is het misschien hoog tijd om hem te dumpen.

1. Hij stelt zelf niets voor om te doen

Als jullie daten en hij zelf geen moeite doet om zo veel mogelijk tijd met je door te brengen, hebben we helaas slecht nieuws: he's just not that into you. Als jij spontaan aanklopt met Chinees en je meest sexy lingeriesetje zal hij je natuurlijk niet weigeren. Maar als jij altijd degene bent die plannen moet bedenken, vraag je dan misschien eens af wat er zou gebeuren als je het niet deed…

 

via GIPHY

 

2. Als jij last minute afzegt, ligt hij daar helemaal niet wakker van

Oké, je mag op z'n minst verwachten dat hij begrijpt dat je een keer niet kan, maar het zou wel leuk zijn als ze een kleine glimps van teleurstelling tonen. Toch?

 

3. Als zijn telefoon de hele tijd afgaat en hij al jullie 'activiteiten' onderbreekt om te checken

We willen allemaal graag op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in het liefdesleven van onze vrienden, maar soms moet je gewoon de stekker even uittrekken en elkaar de onverdeelde aandacht geven. Als hij constant jullie tijd samen onderbreekt om elk WhatsApp-berichtje of Facebookgesprek te bekijken, weet je dat je niet hoog op z'n prioriteitenlijst staat.

 

via GIPHY

 

4. Je spendeert geen tijd met zijn vrienden

Of erger, je weet niet eens wie zijn vrienden zijn. Als jullie meer dan zes maanden samen zijn, en hij heeft nog steeds een aparte vriendenkring die je nog nooit gezien hebt of die niet eens weten van je bestaan, moet je misschien eens serieus nadenken over hoe graag hij met je pronkt…

 

5. Hij toont geen affectie buiten de slaapkamer

Tricky… Niet iedereen is altijd even aanhankelijk en mensen hebben een verschillende interpretatie van lichameljk contact en affectie. Gewoon omdat hij je niet vraagt om op z'n schoot te komen zitten tijdens een Netflixmarathon, wil niet zeggen dat het hem niet kan schelen. Als hij nooit zijn hand op je been legt of eens lekker op je billen tikt op een onverwacht moment, is dat een heel andere kwestie…

 

via GIPHY

 

6. Hij stelt je geen vragen

Of hij staart glazig voor zich uit wanneer je antwoordt. Vragen stellen staat gelijk aan de interesse die hij in jou heeft. Natuurlijk wil hij weten wat je lievelingseten is, hoe je dag was en hoe je aan dat litteken komt. Als dat niet zo is… wel, wat waren zijn goede eigenschappen ook weer?

 

7. Hij misbruikt je fysiek, verbaal of emotioneel

Enough said

 

via GIPHY

 

8. Jullie hebben andere waarden en overtuigingen

Tegenpolen trekken elkaar aan, maar er is een grens. Oké, jullie hoeven niet met alles op één lijn te zitten, maar als jullie van plan zijn jullie hele leven samen te spenderen, kunnen jullie maar beter op dezelfde golflengte zitten.

 

9. Je houdt niet van hem

Soms raakt het je als een sloophamer, en soms sluipt het stilletjes in je lijf. Maar je kent jezelf het best. Als je bij iemand blijft omdat je er tijd en moeite in gestoken hebt, of je bang bent dat je niemand anders zal tegenkomen of je er van uitgaat dat het wel beter zal worden, moet je misschien eens in de spiegel kijken. En jezelf vragen wat je écht voelt.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '