Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

7 tips om succesvol te flirten

Je bent single en wil een lief. Dus moet je flirten, wordt verteld. Maar hoe doe je dat in godsnaam? Voor alle klunzige flirters onder ons: enkele tips.

1. Er zijn vijf flirttypes

De traditionele, de fysieke, de oprechte, de speelse en de beleefde flirter. Dat zijn volgens de universiteit van Kansas de vijf flirttypes. Zo'n 25 procent flirt op een speelse manier, terwijl 30 procent onder de oprechte categorie valt. Zij zijn dus niet op zoek naar een onenightstand, maar zijn écht verliefd.

 

2. Oogcontact maakt je aantrekkelijker

Kijk twee minuten lang in de ogen van een vreemde, en jullie vinden elkaar nadien veel interessanter. Dat blijkt uit onderzoek. Niet dat we je nu meteen aanraden om minutenlang knappe mannen aan te staren (je wil niet als een freak gelabeld worden), maar oogcontact is essentieel als je succesvol wil flirten. Doen, dus!

 

3. Gebruik je flirtstem

Je stem wat laten zakken, wat luider ademen en heesheid faken: het zijn maar een paar van de trucjes die we gebruiken tijdens het flirten. En het werkt nog ook. Mannen, daarentegen, kunnen er maar beter niet aan beginnen. Want zij zouden zo géén succesvolle date aan de haak slaan, aldus onderzoek.

 

4. Buig je hoofd een beetje

Draai je hoofd een beetje naar voren, zodat je lichtjes omhoog moet kijken. Dát zou de meest verleidelijke houding zijn, aldus Australische onderzoekers. Het maakt je vrouwelijker en daar houden mannen nu eenmaal van. Mannen zouden hun hoofd een klein beetje naar achteren moeten buigen.

 

5. Rood doet het 'm

Of je nu voor rode lippen of een rood kleedje gaat: het effect van rood is bewezen. Het is niet alleen de kleur van kracht en vertrouwen, het zorgt er ook voor dat alle ogen op jou gericht zijn én geeft de indruk dat je meer openstaat voor avances. Op je shoplijstje dus: iets roods.

 

6. Het is gezond

Wie regelmatig flirt, heeft meer witte bloedcellen en dat betekent dat je gezonder bent en een betere immuniteit hebt. En als je gezondheid er wel bij vaart, dan kan je moeilijk niet meedoen, toch?

 

7. Lucky number three

Drie keer. Zo vaak zou je oogcontact moeten maken met iemand voor ze de hint begrijpen. Wil je graag contact nadien, doe er dan best nog een paar keer bij. Sommige mannen hebben nog een extra duwtje in de rug nodig voor ze op je af durven te stappen ;-).

 

Wil je graag subtiel flirten? Dit zijn onze tips.

 

Dit filmpje maakt op een hilarische manier duidelijk hoe wij flirten op café.

 

Wil je graag weten op welke celeb jij lijkt als je flirt? Doe dan onze test!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '