Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

Van nummer 6 krijgen we toch een beetje de kriebels.

7 feitjes over sperma die je zullen verbazen

Wat weten we eigenlijk over dat witte goedje waar we toch vaak mee te maken krijgen? Nooit genoeg, denken wij, dus onderwijzen we jullie even in de wondere wereld van het mannelijke sekssap.

1. Mannen zouden elke twee à drie dagen moeten ejaculeren.

Lap, nog iets wat hij naar je hoofd kan slingeren wanneer je even geen zin hebt in een stoeisessie. De kwaliteit van zijn sperma gaat namelijk achteruit wanneer hij tien dagen niet geëjaculeerd heeft. Maar vrees niet, jij kan gewoon antwoorden dat ook in dit geval trop te veel is en té vaak ejaculeren niet goed is voor z'n zaadjes. Idealiter zou hij om de twee à drie dagen een schot moeten lossen.

 

come

© Giphy

 

 

2. Het duurt twee maanden om één spermacel te maken.

Wij worden volmaakt en dus met al onze eitjes geboren, mannen blijven heel hun leven lang een zaadfabriek. Hun inferieure productiesysteem doet er maar liefst twee maanden over om één zaadcelletje aan te maken. Technisch gezien zijn vaders dus ook twee maanden een beetje zwanger, min de ochtendmisselijkheid en crazy hormonen.

 

alice`

© Giphy

 

3. Mannen in rokken hebben het gezondste zaad.

Die Schotten hebben dat niet slecht gezien. Een kilt geeft hun zaad namelijk voldoende koelte en laat dat nu net zijn wat het nodig heeft. Mannen in ultrastrakke broekjes versmachten hun zaad volledig – en begaan een serieuze modemisser, maar dat is naast de kwestie.

 

rok

© Giphy

 

 

4. 's Middags zijn z'n zwemmers in topconditie.

Het moet zowat het minst seksvriendelijke moment van de dag zijn, maar sperma zou 's middags zijn piek hebben. Geen nood: de verschillen zijn zo miniem dat het weinig zin heeft om tijdens jullie middagpauze af te spreken voor een vluggertje. Wat niet betekent dat je dat niet mag doen, het kan alleen maar voordelig zijn voor je seksleven.

 

zwem

© Giphy

 

5. Je kan allergisch zijn voor sperma of voor het sperma van een specifiek persoon.

Het is mogelijk, maar erg zeldzaam. Symptomen zijn een jeukend gevoel na de seks, een gezwollen en pijnlijke buik en een brandend gevoel.

 

allergie

© Giphy

 

 

6. Sperma kan tot een week na de seks in je lichaam blijven.

Dat doet het in de meeste gevallen niet, maar af en toe blijft het tot zeven dagen zitten. Jakkes.

 

ew

© Giphy

 

 

7. Een spermacel heeft geen gevoel voor richting.

Van de 200 miljoen spermacellen die bij een ejaculatie de race naar het eitje inzetten, zwemt maar liefst 4/5de de verkeerde richting uit. No judgement, wij zouden ook niet kunnen overleven zonder gps.

 

lost

© Giphy

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '