Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

5 signalen van een goede relatie

Liefde is geen wetenschap en elke relatie is anders. Maar wie deze vijf signalen herkent, kan op beide oren slapen: jouw relatie is in topvorm.

1. Liefde is... lachen, gieren, brullen.

Een koppel dat samen lacht, blijft een koppel tot in de eeuwigheid. Niet alleen passie, maar ook humor brengt mensen dichter bij elkaar en werkt ontspannend. Net wat je nodig hebt om je goed te voelen in je relatie.

 

2. Liefde is... je meest gênante momenten delen

Is je broek gescheurd op het werk of ben je uitgeschoven in de supermarkt? Dan wil jij maar één ding doen: je smartphone nemen en je lief opbellen. Niet om uit te huilen op zijn schouder, wel omdat hij je na elke dwaze stoot nog net een beetje liever ziet.

 

3. Liefde is... elkaar ruimte geven

Je lief is niet je bodyguard, toch? Jullie kunnen in je relatie je eigen ding doen. Een avondje uit met de meisjes, zaterdagnamiddag naar de sportschool of een citytrip met je mama? Jouw vriend heeft er alle begrip voor. Zolang hij af en toe pintjes mag drinken met de maten.

 

4. Liefde is... vergeten en vergeven

Oude koeien uit de gracht halen heeft zelden zin. Tuurlijk, hij kwam wel eens te laat op een date of vergat dat ene ingrediënt dat je écht nodig had voor het avondeten. Maar jij maakt ook wel eens foutjes, toch? Laat het verleden waar het hoort en kies samen voor de toekomst, zonder verwijten en met vergiffenis.

 

5. Liefde is... geloven in elkaars extravagante dromen

Jouw lief wil een ferrari, jij een villa à la Astrid Bryan. Hij droomt van een carrière als profvoetballer, jij van één als topmodel. En waarom ook niet? Steun elkaars bizarre dromen. Of je nu tien, dertig of tachtig bent, een beetje fantasie doet niemand kwaad.

 

Lees ook

Hoe goed is jullie relatie? Doe de test!

Wat zegt jouw slaaphouding over jullie relatie?

Hoe oud is jullie relatie?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '