Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

5 grote misverstanden die ruzies veroorzaken

Je hebt het waarschijnlijk zelf al gemerkt: de discussies of ruzies met je lief gaan vaak over dezelfde dingen. De oorzaak? Enkele hemelsbrede verschillen tussen de manier waarop het mannelijke en het vrouwelijke brein werken en de vele misverstanden die daaruit ontspruiten.

1. Jij wil een luisterend oor, hij denkt dat je een oplossing wil.

 

Je partner is meestal je go to person als je probleem hebt. Stress op het werk, ruzie met een vriendin of een zieke in de familie: je vriend is je praatpaal en jij verwacht dat hij in stilte luistert en af en toe knikt. En dat is nu net waar het schoentje wringt. Voor je partner betekent het feit dat jij hem je probleem vertelt, dat je op zoek bent naar een oplossing. Hij zal je dan ook overstelpen met je creatieve ideeën en zeg maar dag met het handje tegen dat stille, luisterende oor waar jij nood aan hebt. Jij raakt gefrustreerd, hij snapt niet waarom je zonder reden kwaad worden en we zijn vertrokken voor een steile rit bergaf. Leg hem uit dat je gewoon even je verhaal wil doen zonder suggesties van zijn kant. Crisis averted.

 

 

2. Jij wil iets samen doen, hij vindt samen zijn voldoende.

 

Jij hebt nood aan een echt date night of een leuk uitstapje af en toe, want het is toch niet normaal als jullie nooit samen buitenshuis plezier maken? Mannen piekeren natuurlijk nooit over zulke dingen en zullen dan ook een date met pizza en vooral weinig kleren in bed verkiezen boven eentje aan tafel in een duur restaurant. Compromis is key: een beetje van het jouwe en het beetje van het zijne.

 

 

3. Hij snapt je hints niet.

 

Het mannelijk brein mist één heel vitaal deel, namelijk het deel dat subtiele, verborgen maar voor alle vrouwen duidelijke signalen ontvangt. Net daarom begrijpt hij soms helemaal niet waarom jij denkt dat die ene vrouw echt wel met hem flirtte, want zonder haar kleine aanrakingen en knipperende wimpers was het natuurlijk een volstrekt vriendschappelijk gesprek. Spreek klare taal en blijf weg van raadselachtige booschappen als je misverstanden wil vermijden. Het is niet voor niets dat mannen al eeuwen op zoek zijn naar een alomvattend antwoord op de vraag "Wat bedoelen vrouwen nu eigenlijk?".

 

 

3. Jullie tijdsinschattingen zitten helemaal fout.

 

Hij zit langer op café dan hij had beloofd. Jij bent dan weer allesbehalve klaar op het tijdstip dat jullie afgesproken hadden om naar het feest te vertrekken. Probeer op voorhand eerlijk en juist in te schatten wanneer je klaar zal zijn met iets en vraag van hem hetzelfde. Want, als we helemaal eerlijk zijn, weten we al aan het begin van ons uitgebreid opmaakproces dat we nooit, no way, never op tijd klaar gaan zijn. Toch?

 

 

4. Je wil dat hij iets doet.

 

Verschrikkelijk hoe je plots helemaal klinkt als je eigen moeder wanneer je je vriend er ongeduldig op wijst dat hij z'n – door jou – proper gewassen en gestreken wasgoed nog altijd (!) niet in zijn kast heeft gelegd. Hij fluistert – binnensmonds maar net luid genoeg zodat je het kan horen – dat je een zaag bent en het zit er bovenhands op. Mannen durven bovendien al eens uitstellers te zijn als het over grotere klusjes gaat, wat voor het zelfde probleem zorgt. Het klinkt misschien wat kinderachtig, maar als je hem een concrete tijdslimiet geeft, zal hij het klusje waarschijnlijk wél op tijd uitvoeren.

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '