Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

5 dingen die elk koppel moet doen in het eerste jaar van het huwelijk

Na het trouwfeest krijgen sommige mensen last van een soort ‘leegte’. De maanden voor jullie trouw zaten al jullie vrije momenten toch volgeboekt met afspraken voor de bloemen, eten, muziek...
Nu dat allemaal achter de rug is, heb je dus veel meer vrije tijd die je best goed kan besteden. Daarom maakten wij een lijst voor jullie met 5 dingen die je móét doen in het eerste jaar van jullie huwelijk.

1.     Ga terug naar jullie routine

 

Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is belangrijk dat jullie weer een routine zoeken die waar jullie je allebei prettig bij voelen. Zoals we al zeiden, zullen jullie avonden nu niet meer bestaan uit Pinterest-borden maken met decor ideeën en menu’s uitpluizen. Het is belangrijk dat jullie als koppel een routine vinden die werkt voor jullie.

 

koppel

 

2.     Bespreek financiële doelen

 

Nu je niet meer hoeft te sparen voor jullie droombruiloft, heb je meer ruimte om na te denken over andere dingen die jullie willen bereiken. Het is heel belangrijk dat jullie daar samen over praten, zodat jullie zeker op dezelfde golflengte zitten. Voorbeelden van zulke belangrijke dingen zijn: laten jullie je loon op een zelfde rekening zetten? Gaan jullie een ‘nood’spaarpotje aanleggen, komen er kinderen waar jullie voor kunnen sparen? Als het allemaal nogal veel lijkt te worden, kunnen jullie altijd langsgaan bij een financieel adviseur die jullie meer uitleg kan geven.

 

geldzaken

 

3.     Plan een reis

 

‘De wittebroodsweken zijn voorbij’. Niets klinkt zo vervelend als dat te moeten horen na jullie huwelijksreis. Het gewone leven gaat door en voor jullie het weten, belanden jullie weer in de dagelijkse sleur. Dan kan het leuk zijn om al na te denken over een volgende reis en die al te gaan plannen. Je hoeft nog niet concreet te boeken, maar zo hebben jullie toch alweer iets om naar uit te kijken.

 

reis

 

4.     Organiseer een etentje voor vrienden

 

Of meerdere natuurlijk. Tijdens het plannen van jullie huwelijk heb je het waarschijnlijk zo druk gehad, dat er voor afspreken met vrienden niet veel tijd meer was. Ook is het dé ideale gelegenheid om te pronken met het mooie servies dat jullie ongetwijfeld van een van je familieleden hebben gekregen.

 

eten

 

5.     Zet jullie huwelijksverjaardag in je agenda

 

Ook jullie huwelijksverjaardag. Het lijkt misschien lang, maar het eerste jaar na jullie trouwfeest vliegt sneller voorbij dan je je ooit kan voorstellen. Daarom is het een goed idee om een paar reminders in je agenda te zetten, zodat je genoeg tijd hebt om een cadeau te kopen voor elkaar of iets leuk te plannen. 

 

kalender

 

 

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '