Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Bovendien kost hij een fractie van wat je normaal betaalt voor een trouwjurk

WAUW: tegen deze bruidsjurk uit de Conscious-collectie van H&M zeggen wij volmondig ‘ja’

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
De Zweedse modeketen H&M lanceerde afgelopen week een nieuwe Conscious-collectie en als er één stuk is dat wij dolgraag in onze kast willen hebben hangen, is het wel deze adembenemend mooie bruidsjurk. 

Naar jaarlijkse gewoonte brengt H&M een Conscious Exclusive-collectie waarbij elk stuk vervaardigd is uit duurzame materialen. Zo werd er voor de collectie van dit jaar gebruik gemaakt van gerecycleerd glas en plastic en organische zijde

 

Zodra de eerste beelden van de Conscious-collectie onze redactie bereikten, zaten wij net niet te kwijlen achter onze computer. Die prints! Die kleuren! Die details

 

Trouwjurk uit plastic

Eén stuk deed ons hart pas écht sneller slaan: het trouwkleed. De jurk in kwestie bestaat volledig uit BIONIC, een polyester dat gemaakt wordt van plastic afval uit de zee. Het is bijna niet te geloven dat vrouwen straks naar het altaar zullen wandelen in een jurk gemaakt uit plastic. En toch kan dit prachtstuk voor een luttele 249 euro binnenkort van jou zijn. 

 

H&M

 

Ook de rest van de Conscious-collectie is zeker een bezoekje aan je lokale H&M-filiaal waard. Vanaf 20 april zullen onderstaande stukken ook online verkrijgbaar zijn. 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '