Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Nummertje 4 gaan we zeker eens proberen!

5 bizarre weetjes die je nog niet wist over het orgasme

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Een orgasme is de opperste vorm van seksueel genot, dat is algemeen geweten. De Amerikaanse schrijfster Mary Roach zocht in verschillende wetenschappelijke werken enkele bizarre weetjes over het orgasme die niet zo gekend zijn.

1. Foetussen masturberen in de baarmoeder.


Op echobeelden kunnen dokters duidelijk zien dat een foetus masturbatieachtige bewegingen maakt. Dat is normaal, want masturbatie is een reflex van het autonome zenuwstelsel dat ook zaken regelt zoals je ademhaling of het kloppen van je hart.

2. Je hebt geen genitaliën nodig om klaar te komen.


Er zijn mensen die een orgasme krijgen door het strelen van hun wenkbrauw, het aanraken van hun knie of het poetsen van hun tanden.

3. Een orgasme kan een slechte adem veroorzaken.


Een uur nadat een vrouw klaarkomt tijdens een vrijpartij, kan ze uit haar mond stinken. Misschien een muntje bij de hand houden?

4. Orgasmes kunnen de hik genezen.


Uit een onderzoek bleek dat een man die dagenlang voortdurend de hik had, pas verlost raakte van het vervelende kwaaltje toen ie seks had met zijn vrouw. Seks stimuleert dus de hersenzenuw die geprikkeld moet worden om de hik te doen stoppen.

5. Dode mensen kunnen nog een orgasme krijgen


Een persoon die hersendood is, maar in coma wordt gehouden in afwachting van orgaandonatie, kan nog een orgasme krijgen. Dit gebeurt als je een specifiek plekje van het zenuwstelsel stimuleert achteraan in de rug.

Bron: Ted


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '