Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Detox je vriendenkring

3 foute vriendinnen

Sommige vriendinnen zijn slecht voor je stressniveaus. Zodra je ze ziet, gaat je hartslag omhoog en je humeur omlaag. Deze toxische vriendschappen zijn nergens goed voor! Spot ze op tijd en pak ze snel aan voor ze jou inpakken!

1. De vulkaan

Waarop je moet letten: loopt het mis, dan slaan alle stoppen door. Ze gilt in haar telefoon, dreigt met gruwelijke zelfmoordscenario’s of krijgt onbedaarlijke huilbuien.

Wat je ertegen doet: als je vriendin nog ‘ns haar zinnen verliest, laat haar dan doordrammen. Ze pakt het probleem nu toch niet aan maar windt zich alleen op. Geef haar even de tijd om uit te razen en praat dan met haar over wat ze wel kan doen. Laat je niet meeslepen in langdurige analyses van de feiten maar ga voor de toekomst: hoe krijg je dit opgelost?

2. De martelaar

Waarop je moet letten: bij het minste of geringste gaat ze blazen en puffen. Haar overkomt ALTIJD hetzelfde, ze heeft NOOIT geluk...

Wat je ertegen doet: wijs je vriendin erop dat jou net hetzelfde overkomt (of kan overkomen) als haar. Haar situatie is niet uniek en dat moet ze proberen inzien. Lukt dat niet, voel je dan niet schuldig als jij er wel uitkomt en zij niet.

3. Regen & zonneschijn

Waarop je moet letten: het ene moment is je vriendin vrolijk, het volgende moment is haar hele dag verpest door een fout liedje op de radio.

Wat je ertegen doet: je vriendin moet leren dat niet alles overal een invloed op heeft. Als er iets rottig gebeurt, stel dan voor om er later op de dag over te praten, niet meteen. Op deze manier krijgt ze wel de kans om haar hart te luchten maar kan jij ook nog over iets anders praten.

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '