Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Megan Ruth via Pexels

Je bent soms hard.

13 dingen die je herkent als je als onafhankelijk persoon een (nieuw) lief hebt

Als jij altijd al onafhankelijk bent geweest, heb je zonder twijfel een sterke persoonlijkheid. Je bent je eigen baas en je doet altijd je eigen ding. Je bent niet het type dat bepaalde gewoontes zomaar overboord zal gooien omdat je plots een relatie hebt. Dit zijn dertien dingen die je herkent als je als onafhankelijk persoon een (nieuw) lief hebt en waaraan hij/zij zich alvast kan verwachten.

Je hebt een vrije geest.

Onafhankelijke mensen doen hun eigen ding en vinden het niet nodig om hun lief steeds op de hoogte te houden van waar ze gaan en staan. Dat betekent niet dat ze er niks om geven of iets te verbergen hebben. Ze zijn het gewoon om te doen wat ze willen, wanneer ze dat willen en ze hoeven daar geen toestemming voor te vragen of dat constant uit te spreken.

Je wil alles op z’n tijd.

Iemand die het gewoon is om z’n eigen boontjes te doppen, is al die aandacht niet gewend. Vooral in het begin van een (nieuwe) relatie zal je hieraan moeten wennen. Als je nieuwe vriend(in) jou de tijd en ruimte geeft die je nodig hebt, apprecieer je dat dan ook enorm. Je zal je niet snel openstellen en je diepste geheimen niet meteen op tafel gooien, maar met tijd lukt dat wel.

Je hebt geen hulp nodig.

Je vindt het moeilijk om dingen voor je te laten doen, omdat je het niet gewoon bent. Je bent zelfstandig en het gewend om voor jezelf te zorgen. Het is helemaal nieuw voor je als iemand anders bepaalde taken overneemt en je geeft dan ook niet snel dingen uit handen.

Je bent soms zo koppig als een ezel.

Mensen die altijd op hun eigen benen hebben gestaan, hebben zelden te maken gehad met tegenspraak. In een relatie zal je dan ook als een keikop je eigen willetje proberen door te drukken. Tip: sta af en toe eens stil bij jezelf en wees niet koppig om koppig te zijn. Tip voor de vriend(innet)jes: geef je lief af en toe eens gelijk, maar niet altijd.

Soms heb je nood aan ruimte.

Vaak hebben zelfstandige vrouwen moeite om om te gaan met de nieuwe emoties die de kop opsteken. Op zulke momenten heb je dan ook soms even tijd en afstand nodig om daarover na te denken. Dat kan overkomen alsof je je (nieuwe) vriend(in) wegduwt, maar eigenlijk heb je wat tijd nodig om alles op een rijtje te zetten. Autonome mensen zijn vaak verliefder dan ze willen toegeven.

Je bent soms hard.

Vooral in het begin kan je overkomen als een sterk persoon, misschien zelfs een beetje te sterk en te assertief. Dit is meestal gewoon een soort schild. De ruwe bolster rond de zachte kastanje, die zichzelf beschermt tegen de harde buitenwereld. Je love interests moeten maar in staat zijn om daar dwars doorheen te kijken en dat kan wel eens wat extra tijd kosten.

Je hebt niemand nodig.

Dit kan best kwetsend overkomen omdat veel mensen graag onmisbaar en nodig zijn. Toch heb je als independent person niemand nodig.

Maar je wil wel graag iemand.

Je hebt al bewezen dat je het er zelfstandig niet slecht vanaf brengt, maar ongeacht het feit dat je je lief niet per se nodig hebt, wil je hem/haar wel. Met andere woorden: je kan wel zonder, maar je wil niet zonder. Als dat geen ego streelt!

Je hebt een drukke planning.

Ondanks dat je een (nieuwe) relatie hebt, heb je ook nog altijd je eigen leven. Op professioneel én persoonlijk vlak. Tijd vinden voor jullie tweetjes is dus vaak een uitdaging, maar iemand die het echt met je meent, heeft respect voor het leven dat je hebt opgebouwd. En natuurlijk maak jij na verloop van tijd ook iets meer ruimte voor hem/haar zodat jullie een mooie balans vinden.

Je hebt je eigen mening en visie.

En die durf je ook te uiten! Er kunnen dus af en toe ook pittige discussies ontstaan tussen jullie, maar dat zorgt er alleen maar voor dat jullie elkaar nog beter leren kennen en begrijpen.

Je verwacht ook van je lief initiatief.

Je kan perfect beslissingen nemen in je eentje, want dat doe je al jaren, maar als je een relatie hebt, verwacht je ook van je partner dat hij/zij regelmatig het intitiatief neemt. Het is niet de bedoeling dat alles aan jou overgelaten wordt, net omdat je onafhankelijk bent. Integendeel. Je vindt er graag een balans in.

Je bent heel rechtuit.

Als onafhankelijke man/vrouw weet je vaak wat je wil en ga je daar ook voor. Je hebt geen tijd en energie voor nutteloze discussies, dus wil je ook niet rond de pot draaien, maar duidelijk zijn. Hou het bij opbouwende kritiek, zodat je  de andere persoon niet kwetst.

Je hebt respect.

Je vindt je eigen tijd en ruimte en respect voor je emoties zelf heel belangrijk, dus probeer je datzelfde respect ook voor je partner op te brengen. Iets wat door de juiste persoon zeker en vast geapprecieerd wordt.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '