Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tijd om je geheugen even op te frissen.

OEPS: 11 erogene zones die we nog te vaak vergeten

Je vervalt soms in oude gewoontes tijdens een vrijpartij en dat is oké. Al kan het geen kwaad om af en toe weer even je kennis op te frissen, bijvoorbeeld door te herontdekken welke erogene zones ons vrouwelijk lichaam allemaal heeft. Want hoewel ze helemaal niet zo onlogisch zijn, vergeten we deze 11 zones toch nog te vaak.

1. Lippen en mond


Je lippen en de huid daarrond zijn erg gevoelig. Tijdens het voorspel of tijdens de seks eens afwisselen met een zachte kus of intense tongzoen kan wonderen doen.

2. Oogleden, voorhoofd en wangen


Naast je lippen zijn er nog gevoelige zones in je gezicht, zoals je wangen, voorhoofd en zelfs oogleden. Probeer eens je ogen te sluiten terwijl je partner zachtjes je gezicht kust op deze gevoelige plekjes. Het zal je verbazen wat dat beetje extra intimiteit kan doen.

3. Buik


Net zoals bepaalde delen van het gelaat, is de buik een kwetsbare plaats. Vooral de zijkanten zijn erg gevoelig. Afhankelijk van hoe comfortabel een vrouw zich hierbij voelt, kan de buik ook een ideaal plekje zijn voor wat extra stimulans.

4. Hals en sleutelbeen


Hoewel bijna iedereen gevoelig is aan aanrakingen in de hals, durven sommigen hem toch nog te vergeten. Zonde, want in deze zone heb je veel opties. Sommigen houden van zachte aanrakingen, anderen houden ervan als hun partner zuigt of bijt in de hals. Maar euh, let wel op voor zuigplekken. De volgende ochtend op het werk zou anders weleens gênant kunnen worden.

5. Polsen en knieën


Elke plaats waar de huid dun en gevoelig is, is een mogelijke erogene zone. Hoewel dit niet bij iedereen het geval is, kunnen dus ook de binnenkanten van je polsen en de vouw van je knieën dat zijn. Vraag je partner om ze zachtjes te kriebelen tijdens het voorspel.

6. Oren


De oren zijn net zoals de hals een beter gekende erogene zone. Door de oorlel lopen veel bloedbanen, wat ze extra gevoelig maakt. Door tijdens de seks aan de oorlel van je partner te zuigen of erin te bijten kan je de vrijpartij in een wip naar een hoger niveau tillen.

7. Binnenkant dijen


Nog zo’n erogene zone die we echt niet zouden mogen vergeten. Je partner kan net boven je knieën beginnen met het kussen van je dijen en zo steeds hoger en hoger gaan.

8. Voeten


Dit is een hit or miss. Sommigen haten het wanneer iemand hun voeten aanraakt, anderen zijn er dol op. Heb je het nog nooit geprobeerd, geef het dan een kans. Wie weet word jij er ook helemaal wild van wanneer iemand aan je teen zuigt.

9. Rug


Je rug klinkt misschien niet erg sexy, maar is wel de ideale zone voor een opwindende massage tijdens het voorspel. De spieren in de rug staan vaak gespannen door stress, ze losmaken met een massage helpt je niet alleen te ontspannen maar kan ook tot een opwindend gevoel leiden.

10. Tussen de borsten


De tepels zijn net iets populairder dan de zone rond of tussen de borsten. Al mag je dat laatste plekje zeker niet verwaarlozen, de huid is ook daar erg gevoelig. Laat je partner je eerst zachtjes teasen tussen je borsten, alvorens hij naar je tepels gaat.

11. Vulva


Het is een deel van onze genitale zone en toch wordt ze soms nog vergeten. De clitoris en de g-spot krijgen vaak de meeste aandacht, terwijl ook de vulva een erg erogene zone is die je partner zeker niet mag overslaan tijdens het voorspel.

Bron: Women’s Health.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '