Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Heeft een potje vrijen de avond voor een match invloed op de sportieve prestaties?

FEIT OF FABEL: ‘Geen seks voor de wedstrijd schatje’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het is vrijdagavond en je hebt na dat derde glaasje wijn zin om met je lief tussen de lakens te duiken. Helaas voor jou heeft meneer de volgende dag een belangrijke voetbalmatch en komt er dus van seks niets in huis. Is ‘geen seks voor de wedstrijd’ nu een goed idee of slaat het werkelijk op niks?


Mannen denken zogezegd om de zeven seconden aan seks, maar iets wat voor hen minstens even belangrijk is, is een klinkende overwinning op het voetbalveld de zaterdagochtend. Daardoor kunnen vele vrouwen de vrijdagavond helaas op hun kin kloppen. ‘Geen seks voor de wedstrijd schatje’, we horen dat zinnetje nog minder graag dan ‘Uitverkocht’ of ‘Er zijn 25 wachtenden voor u’.

Maar is het nu werkelijk zo dat seks een negatieve invloed heeft op de sportprestaties? De meesten denken van wel omdat je tijdens de daad toch heel wat energie verbruikt, het noemt dan ook niet voor niks bedsport. Een onderzoek bij een veertigtal twintigers geeft ons volgens Knack eindelijk het verlossende antwoord.

Vluggertje


Ze zagen dat een stelletje gemiddeld zo’n 85 calorieën verbruikte tijdens een vrijpartij, dat komt neer op zo’n 3,6 kcal per minuut. Ook de intensiteit van hun inspanning was nooit spectaculair hoog. Voor een getrainde sporter is dat dus peanuts en zo’n getraind lijf moet dat zeker wel aankunnen de avond voor een match.

Een goede nachtrust daarentegen is wél belangrijk voor een zware inspanning. De boodschap is dus: seks mag, maar hou het bij een vluggertje. Zo zijn jullie allebei tevreden en kan manlief hopelijk de dag erna een tweede keer scoren op het voetbalveld.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '