Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Sorry, not sorry Timtation!

WOOPS: bijna de helft van de Belgische vrouwen vindt een liefdesverklaring op de eerste date angstaanjagend

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Temptation Tim werd in Thailand in ongeveer twee seconden verliefd op een andere vrouw. Uit onderzoek van de social app Twoo blijkt nochtans dat heel wat vrouwen dergelijke overhaaste liefdesbetuigingen enorm creepy vinden.


Tim had zijn trouwring al op zak toen hij met zijn Deborah Leemans naar ‘Temptation Island’ vertrok. Niks kon de liefde tussen hem en zijn meisje in de weg staan, maar dat was buiten een hardnekkige klimop gerekend. Cherish is allesbehalve een muurbloempje, want de blondine slaagde erin de man die het meest zeker was van zijn stuk voor zich te winnen. Daar heeft ze ondertussen waarschijnlijk al wat spijt van. Nu Deborah buiten spel staat, richt Tim namelijk zijn onverdeelde – verstikkende en beklemmende – aandacht volledig op haar.

Hard van stapel lopen


Een vreemde versiertruc van de Aalsterse – wannabe – player, en bovendien eentje die bij heel wat vrouwen op weinig succes zou kunnen rekenen. Twoo onderzocht namelijk bij meer dan 10.000 van hun leden wat zij denken over die overload aan affectie van bij het begin. Het blijkt dat 46,3 procent van de vrouwen het heel angstaanjagend vindt als een date zo hard van stapel loopt. Dat is bijna dubbel zoveel als bij de mannen, want slechts 24,3 procent van het tegengestelde geslacht wordt ongemakkelijk van premature liefdesverklaringen. Mannen, willen jullie bij jullie eerste afspraakje tot aan het dessert raken – en we bedoelen echt die chocomousse –, hou zinnen als ‘je bent de ware’ dan nog even voor je.

Piëdestal


Een beetje op die rem gaan staan in het begin is dus geen slecht idee, jongens. Vrouwen krijgen namelijk graag een complimentje, maar overdrijf daar zeker niet in. Zo vindt 66,4 procent van de vrouwen het vervelend als hun partner of date haar verafgoodt en op een piëdestal plaatst. Mannen hebben daar iets minder moeite mee. 59,8 procent geeft aan dat ze het niet zo fijn vinden als hun date voortdurend veren in hun kont steekt. Figuurlijk natuurlijk.

Scheve schaats


Een derde resultaat dat het cliché van de vrouw als de eeuwige romanticus en de man als nuchtere boer weerlegt, is dat meer mannen hopeloze onbeantwoorde liefde als romantisch bestempelen terwijl vrouwen dat meer dom of creepy vinden. Vrouwen hebben het ook moeilijker met bedrog. 51 procent van de vrouwen zou een scheve schaats van hun partner nooit of nimmer kunnen vergeven, laat staan vergeten. Bij de mannen ligt dit aantal met 41,8 procent een stuk lager. Heel wat vrouwen – 53 procent – geloven dan ook in de bekende uitspraak ‘Once a cheater, always a cheater’, terwijl slechts 44 procent van de mannen dat idee beaamt.

Tim, Mezdi en Kevin, we hopen dat jullie notities hebben genomen... Al komt dit alles voor jullie, zo vrezen we, wel een serieus tikkeltje te laat.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '