Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Polina Zimmerman via Pexels

Seksuoloog Kaat Bollen: ‘Soloseks kan je niet vergelijken met partnerseks.'

SEX TALK: ‘Mijn lief masturbeert stiekem. Mist hij/zij iets in ons seksleven?’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Masturbeert jouw lief soms stiekem en krijg je daardoor het gevoel dat hij/zij iets mist bij jou? Seksuoloog Kaat Bollen legt uit dat er zeker geen reden is tot paniek en wat je kan doen als je het er moeilijk mee hebt.

Mijn vriend masturbeert soms stiekem in de douche. Mist hij iets in ons seksleven?


Seksuoloog Kaat Bollen: ‘Masturbatie is een heel normale seksdaad. Veel mannen en vrouwen doen het, ongeacht hun relatiestatus. Dat iemand masturbeert, wil dus zeker niet zeggen dat hij of zij iets mist in de seksuele relatie met een partner. Soloseks kan je ook niet echt vergelijken met partnerseks. Tijdens seks met je partner focus je ook op je partner en hou je rekening met hem of haar. Tijdens zelfbevrediging is dat niet nodig. Het is een moment voor jezelf, een manier om te ontspannen.

Toch onwennig?


Voel jij je er echt niet goed bij? Dan moet je dat bespreken. Vraag je eerst af waarom je het moeilijk vindt. Heb je het gevoel dat je tekortschiet? Voel je je onwennig bij masturbatie in het algemeen? Zo ontdek je wellicht dat het eerder een probleem is dat jij kan oplossen. Besef ook dat je je lief niet kan verplichten om ermee te stoppen. Het is tenslotte heel normaal om van dat momentje voor jezelf te genieten. Probeer een manier te vinden om daarmee om te gaan.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '