Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Tim Collins via Unsplash

Date nr. 6: had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?

9 vragen die je kan stellen op elke date (want voorbereiding is alles)

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Een eerste date is altijd een beetje aftasten. Maar een tweede of derde net zo goed. Deze 9 vragen houden elke date ongetwijfeld spannend, boeiend én leuk.

Date nummer 1: heb je broers of zussen?


Door een gesprek te starten met deze vraag kan je niet veel fout doen. Je wil niet al aan je zesde date zitten en beseffen dat je geen flauw benul hebt of hij/zij broers of zussen heeft. Dus stel de vraag in een vroeg stadium van jullie relatie en gebruik het als een kans om meer te weten te komen over zijn of haar jeugd.

.

Date nummer 2: vind je je job leuk?


Je date vragen of hij/zij zijn/haar job leuk vindt, geeft je meteen een idee van zijn/haar ambities en hoe hij/zij de toekomst ziet. Als hij/zij geen toffe job blijkt te hebben, zal hij/zij blij zijn om even te kunnen ventileren. Vindt hij/zijn job wél leuk, zal hij/zij blij zijn om er honderduit over te kunnen vertellen.

.

Date nummer 3: wat zijn dealbreakers voor jou?


Je wil deze vraag vroeg stellen, maar ook weer niet té vroeg vanwege het gevaar je date af te schrikken. Als er zaken een dealbreaker zijn voor hem/haar (bv. jij wil nooit van je leven op den buiten gaan wonen of wil minstens vier kinderen), dan is het zowel voor jou als voor hem/haar belangrijk om dat tegen de derde date te weten.

.

Date nummer 4: waar ben je naar op zoek in een relatie?


Zonder jullie relatie enige druk op te leggen, is het toch fijn om te weten wat de ander wil. Indien jij op zoek bent naar een casual fling en hij/zij binnen dit en vijf jaar een huis, ring én baby wil, is het goed om dat zo snel mogelijk te ontdekken.

.

Date nummer 5: welke zaken vind jij belangrijk?


Bij de vijfde date mogen de gesprekken al iets diepgaander zijn. Vraag hem/haar aan welke thema’s hij/zij belang hecht, zoals politiek, religie, maatschappelijke kwesties, etc. Deel de jouwe ook. Niets levert zo’n boeiende gesprekken op als het delen van je passies.

.

Date nummer 6: had je 10 miljoen, wat zou jij dan doen?


... een feestje bouwen en je geld op doen? Of het investeren in groene energie? Je date vragen wat hij/zij zou doen als hij/zij al het geld van de wereld had, geeft je meteen een idee van hoe zijn/haar ideale leven eruit ziet. Dit is bovendien een goede vraag om op een latere date te stellen, om zo te ontdekken welke dromen hij/zij heeft die hij/zij misschien niet uit de doeken zal doen op de eerste date.

Date nummer 7: wat liep er mis in je vorige relaties?


Dit is de ideale vraag om te stellen op een latere date wanneer je hem/haar al wat beter kent. Een relatie die is gestrand, is daarom nog geen mislukte relatie. Maar het kan wel leerzaam zijn om te ontdekken wat er misliep zodat jullie zeker niet in dezelfde valkuil belanden.

.

Date nummer 8: welke dingen vertel je mensen normaal gezien niet?


Dit kan iets zijn waar hij/zij spijt van heeft, een geheim of gewoon een onnozel verhaal, maar het is wel dé manier om de basis te leggen voor intimiteit. Iets ‘opbiechten’ dat je doorgaans liever geheim houdt, zal jullie dichterbij elkaar brengen. Maar forceer het niet: als hij/zij zich niet op zijn/haar gemak voelt, begin je best over iets anders.

.

Date nummer 9: kan je me de guacamole aangeven?


Het feit dat jullie al aan date nummer 9 zitten, betekent dat het klikt tussen jullie. Intussen kennen jullie elkaar al best goed of toch goed genoeg om elkaar specifiekere vragen te stellen. Of om duidelijk te maken that you don’t share food. Nee, óók de guacamole niet.

.

[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '