Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo blijkt ontrouw niet de voornaamste oorzaak te zijn.

Dit zijn de 5 voornaamste redenen waarom koppels besluiten om te scheiden

Vaak denken we dat ontrouw de voornaamste reden is waarom getrouwde koppels besluiten om te scheiden, maar volgens echtscheidingsadvocate Laura Wasser zijn het eerdere andere oorzaken die aan de bron van een relatiebreuk liggen. In een interview met PureWow vertelt ze er alvast meer over.

1. Slechte communicatie

Trouw zijn is zeker belangrijk, maar volgens echtscheidingsadvocate Laura Wasser staat slechte communicatie op de eerste plaats. Zo gaan individuen volgens haar pas in een latere fase op zoek naar intimiteit bij iemand anders. Daarom is het dus belangrijk om de communicatie tussen jullie beiden voorop te stellen en om te weten hoe je moet elkaar moet communiceren als het even wat minder gaat.

2. Constante nood aan bevestiging

Volgens Wasser hebben veel mensen na een paar jaar getrouwd te zijn het gevoel dat ze steeds minder vlinders in hun buik hebben. Niet geheel onlogisch, maar door de jaren heen moet je een manier vinden om op een andere wijze de bevestiging te krijgen die je nodig hebt in je relatie.

3. Geld

Ook de rolverdeling binnen het huwelijk blijkt een cruciaal punt. Zorg jij eerder voor het huishouden en is jouw partner de voornaamste kostwinner? En wat als de rollen veranderen? ‘Als er iets wijzigt op vlak van jullie financiële situatie kan dit voor een grote veranderingen zorgen binnen jullie relatie’, aldus Laura Wasser in een interview met PureWow.

4. Een bepaalde verslaving

Een verslaving aan bijvoorbeeld drugs of alcohol kan zwaar wegen op een huwelijk. Wanneer het bovendien om een langdurig probleem blijkt te gaan, kan het al snel de oorzaak worden voor een scheiding.

5. Verschil op vlak van opvoeding

Wanneer er kinderen in het spel komen, kan dit soms voor extra moeilijkheden zorgen als jullie qua opvoeding niet op dezelfde lijn zitten. ‘Dit kan bijvoorbeeld op vlak van disciplineren gaan, maar ook bijvoorbeeld op vlak van studies.’ Ook wanneer je kroost uit huis gaat, blijkt een moeilijk punt te zijn. Vaak ben je zo bezig geweest met de opvoeding van de kinderen dat je jezelf en je huwelijk een beetje uit het oog verloren bent.

Bron: PureWow


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '