Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Waar ga jij op zoek naar de liefde?

Vergeet Tinder! Anno 2018 zoeken we ons lief op Instagram

Waar vroeger onze duim pijn deed van naar links of naar rechts te swipen, krijgen we vandaag eerder krampen door continu een scrollende beweging te maken. We zoeken de liefde namelijk niet langer op Tinder, maar anno 2018 is het vooral Instagram dat populair is bij alle singles onder ons.


Datingapps zoals Tinder hebben hun tijd gehad. Anno 2018 flirten we namelijk veel meer via Instagram. De reden? Instagram voelt minder direct of gestuurd aan. ‘Je weet zo veel méér persoonlijke dingen voor je afspreekt’, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Zo kan je er meer dan een paar wazige foto’s terugvinden en weet je meteen ook wat over de interesses van je crush in kwestie. Gewoon elkaar beginnen volgen, af en toe een foto liken en voor je het weet zijn jullie met elkaar aan het praten.

Tindstagramming


Het fenomeen wordt soms ook wel ‘Tindstagramming’ genoemd omdat de vergelijking met Tinder duidelijk merkbaar is. Net zoals op de datingapp kan het gaan om een vreemde, maar het kan ook iemand zijn die je via vrienden kent of al een keertje in je buurt gezien hebt.

Alleen is het niet precies duidelijk wie het gebruikt om een lief te vinden. ‘Dat het niet daarvoor bedoeld is, vinden jonge twintigers wel leuk. Zij vertellen liever dat ze elkaar op Instagram hebben leren kennen, want iemand op Tinder ontmoeten, blijft taboe’, aldus mediawetenschapster Linda Duits in Het Laatste Nieuws.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '