Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Karina Carvalho via Unsplash

No expectations, no disappointments! 

Deze 5 tips kunnen je helpen als je nog nooit een date hebt gehad

Sommige mensen hebben al heel snel een lief en sommigen hebben misschien nog nooit met iemand gedatet. Dat maakt niks uit, want verschil moet er zijn in de wereld. Ben jij iemand die in de laatste categorie valt, dus heb je nooit eerder een date gehad? Dan kan je dit advies vast wel gebruiken!

1. Heb geen te hoge verwachtingen.


Probeer geen te hoge verwachtingen te hebben van je date of van de persoon in kwestie. Als die namelijk niet aan jouw eisen voldoet, kan het alleen maar tegenvallen en dat is niet leuk. No expectations, no disappointments! 

2. Behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden.


Dit heeft weinig uitleg nodig. Als je wil dat iemand aardig tegen je is en respectvol met je omgaat, dan moet je dat ook doen bij de ander. Op tijd komen op jullie first date is al een eerste stap.

3. Denk goed na over hoe je overkomt bij anderen.


Heb je er wel eens bij stilgestaan wat voor indruk je maakt op anderen? Nee? Dan is nu het goede moment. Misschien kan je soms een beetje brutaal overkomen, en ben je dat helemaal niet. Denk ook na over je lichaamstaal. Misschien zit of sta jij wel heel vaak met je armen over elkaar. Dit geeft mensen het idee dat je niet graag met ze wilt praten. Let dus een beetje op je houding, je wil geen verkeerde signalen geven!

4. Maak je niet te druk.


Zenuwachtig zijn voor een date is niet meer dan normaal, maar probeer je er niet te veel door te laten beheersen. Je kan namelijk helemaal niet als jezelf overkomen als je je veel te druk maakt. Bijvoorbeeld om hoe je je zou moeten gedragen op zo’n date, daar zijn geen regels voor! Probeer het zoveel mogelijk los te laten en laat het maar gewoon op je af komen. Wat is het allerergste dat er zou kunnen gebeuren? Een eventuele slechte date is niet het einde van de wereld…

5. Be yourself.


Misschien wel het allerbelangrijkste advies: wees jezelf! Je wil namelijk niet doen alsof, waardoor je date het verkeerde beeld van je krijgt!

Lees ook:

Partner Content

' ' ' '