Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Ontmoet de ware in je vaste koffiebar of je lievelingsrestaurant.

Tinder laat je daten op basis van je favoriete plekjes

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Datingapp Tinder lanceert een nieuwe functie waarbij je voortaan naar potentiële lovers kan zoeken op je favoriete plekjes. Ga je elke vrijdagavond een apero drinken in je lievelingsbar, kijk dan op Tinder wat voor lekkers daar nog zijn of haar weekend goed inzet.


Normaal gezien stel je voor je aan de slag gaat op Tinder in op hoeveel kilometer potentiële matches zich mogen bevinden. Stel je geeft 20 kilometer aan, dan zal je geen matches krijgen uit Brussel als je op dat moment in Gent bent. Nu komt Tinder met een nieuwe manier om toffe mensen tegen te komen op hun app. De functie heet ‘Places’ en werkt via Foursquare. Bij dat laatste kan je inchecken op een bepaalde plaats en zo meegeven aan je vrienden op sociale media waar je bent.

Je kan nu via de functie ‘Places’ zoeken naar plaatsen in Foursquare die je leuk vindt of waar je vaak zelf naartoe gaat, en dan krijg je een heleboel potentiële matches te zien die daar ook eerder waren. Voor de rest blijft het proces hetzelfde: toffe jongens of meisjes swipe je naar rechts, de anderen naar links. Het voordeel is dat je al één iets gemeenschappelijk hebt: je houdt van hetzelfde stekje.

Privacyredenen


Die plekjes kunnen om het even wat zijn: koffiebars, een park, een bakkerij, de cinema of een restaurant. Om privacyredenen zullen personen wel pas een halfuur nadat ze die plaats hebben verlaten in ‘Places’ op Tinder verschijnen. Dat moet ervoor zorgen dat mensen je niet in real life kunnen opsporen. Personen die je eerder op Tinder al eens naar links swipete, zullen ook niet opnieuw verschijnen in ‘Places’.

Tinder test deze ‘Places’-functie momenteel uit in Australië en Chili, dus het is nog even wachten voordat ook wij in ons Belgenlandje er gebruik van kunnen maken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '