Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

En neen, het is geen donderdag!

ONDERZOEK: dit zou de beste dag voor een succesvolle first date zijn

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Liefde op het eerste gezicht? Dan hebben jullie waarschijnlijk helemaal geen duwtje in de rug meer nodig! Heb je toch een stresske om voor de eerste keer met je crush op date te gaan? Dan hebben we misschien wel een kleine tip voor jou, want uit onderzoek blijkt dat het wel degelijk uitmaakt op welke dag jullie op een first date gaan.


De datingwebsite Tawkify ging op zoek naar de perfect dag om je date night te organiseren. Hoe dat onderzoek precies in elkaar zat? De werknemers van het bedrijf verzamelden de gegevens van meer dan duizend dates die ze de voorbije jaren tussen twee wildvreemden regelden. Werd er aan het eind van de date meteen een nieuw afspraakje vastgelegd? Dan was de date volgens het onderzoek geslaagd.

Weekendvibes


En wat bleek? De meeste dates die een vervolg kregen, vonden plaats op zaterdagmiddag of dinsdagavond. Spreek je met je crush voor het eerst af op een van deze twee dagen, dan heb je volgens het onderzoek maar liefst 30% (!) meer kans op een tweede date night.

De slechtste dag om op date te gaan? Raar, maar waar: donderdagavond! Volgens de experts kijken we dan te veel uit naar het weekend  en denken we op een donderdag, ook tijdens de date, net iets te vaak na over de activiteiten die we in het weekend gepland hebben. Onze tip? Met z’n tweetjes op dinsdagavond na een etentje naar de bioscoop gaan, want dan is het er lekker rustig! PS: deze week zit er bij flair een pocket waarmee je samen voor amper € 39 een driegangendiner kan eten! Beter kan het niet worden!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '